ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΥΡΚΟΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Νέα διοίκηση στον Σύλλογο Κηδεμόνων

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην αίθουσα του Συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης οι εκλογές του Συλλόγου Κηδεμόνων των δημοτικών σχολείων της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης. Στις εκλογές παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Κηδεμόνων Ιμπραήμ Χαλίλ Χασάν, ο εκπρόσωπος του συλλόγου στην Ξάνθη Χουσέιν Ζειμπέκ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης Σαμί Τοραμάν, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Μεντρεσέ Ασίμ Τσαβούσογλου, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Χίλια Αλή Πεντζάλ, η κυρία Γκιουλάι ως εκπρόσωπος της ΠΕΚΕΜ και κηδεμόνες από μειονοτικά σχολεία.

Κατά τις ομιλίες που έγιναν τονίστηκε η ανάγκη ο Σύλλογος Κηδεμόνων να είναι ισχυρός και δυναμικός. Μετά τις ομιλίες έγιναν οι εκλογές και καθορίστηκε το Δ.Σ.

Μετείχαν συνολικά 95 κηδεμόνες

Διοικητικό Συμβούλιο

Τζουνέιτ Σαδίκ-Πολύανθος

Σαλίχ Αλή-Αριανά

Σεζέρ Ριζά-Καλαμόκαστρο

Αϊντίν Χασάν-Κίνυρα

Μουτζαχίντ Εφέντι-Μάκρη

Αλη Πεντζάλ-Μεγάλο Δέρειο

Σιμπέλ Κόντε- Ξάνθη

Οκτάι Κιουτσούκ Χασάνογλου

………………..

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 2-3-2012

Σχόλιο : Στήνεται δηλαδή ακόμη ένας φορέας με σκοπό τον πλήρη εκτουρκισμό της μειονοτικής εκπαίδευσης. Άλλωστε όταν η συνέλευση του συλλόγου γίνεται στην αίθουσα του παράνομου συλλόγου ¨Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης¨ το μήνυμα είναι σαφές. Προσθέστε τώρα και την παρουσία του κεμαλιστή δημοσιογράφου Σεζέρ Ριζά και του γνωστού προέδρου του 1000 Αλή Πεντζάλ και κρίνετε. Να σας ενημερώσω για ένα από τα αιτήματα που έχουν αυτές οι επιτροπές. Να έχουν λέει το δικαίωμα αυτές οι επιτροπές κηδεμόνων να προσλαμβάνουν ή να απολύουν δασκάλους στα δημοτικά. Δηλαδή να πληρώνει το κράτος και να διορίζουν και να ελέγχουν αυτοί…. Το περιοδικό παρουσιάζει μια ¨διακριτική¨ φωτογραφία από την εκδήλωση εκλογής. Εμείς που είμαστε αδιάκριτοι βρήκαμε και την παρακάτω. Σας αρέσει ;