ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ ΔΥΣΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ

Έκκληση που προκαλεί φόβο έκανε το υπουργείο Εξωτερικών

Στην έκκληση που έκανε το Υπουργείο Εξωτερικών και προκαλεί φόβο καλούνται οι Τούρκοι πολίτες που είναι κάτοικοι Συρίας να επιστρέψουν στην πατρίδα.

Το υπουργείο εξωτερικών συμβουλεύει τους Τούρκους πολίτες κάτοικους Συρίας να επιστρέψουν στην χώρα. Με βάση την ανακοίνωση ¨Η Τουρκία έθεσε επί τάπητος κάθε ενδεχόμενο σχετικά με την Συρία¨. Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται πως ¨Είναι ορατό πως η πορεία των εξελίξεων στην Συρία φέρει μαζί της σοβαρούς κινδύνους ασφαλείας για τους πολίτες μας. Από την άποψη αυτή οι πολίτες μας που κατοικούνε στην Συρία καλούνται έντονα να επιστρέψουν στην χώρα¨.

………………………

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων στην Συρία, οι υπηρεσίες που παρέχει η πρεσβεία στη Συρία θα σταματήσουν στις 22 Μαρτίου ώρα 17.00, ενώ το προξενείο στο Χαλέπι θα συνεχίσει στο πλαίσιο των νυν συνθηκών να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Στην ανακοίνωση τονίζεται πως σε περίπτωση ανάγκης πάντα υπάρχει η δυνατότητα προσφυγής στις πρεσβείες στη Βηρυτό και στο Αμμάν.

………………….

Εφ. Μιλλιέτ 14-3-2012

Σχόλιο : Αυτό που υποννοεί το άρθρο είναι πως ενδεχομένως να ετοιμάζεται επέμβαση και για αυτό και κλείνει η πρεσβεία και ζητούνται οι Τούρκοι πολίτες να επιστρέψουν πίσω. Να θυμίσουμε πως πριν λίγες μέρες ήταν στην Άγκυρα για διήμερη επίσκεψη ο διευθυντής της CIA…