ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ¨ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ¨ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΟΜΑΡΧΗΣ !

Τσακιτζί : ¨Το όραμα του πρωθυπουργού Κιουτσούκ είναι να γίνει νομαρχία¨

Ο Μεχμέτ Τσακιτζί-ηγέτης του κόμματος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (TDP) ανέφερε πως ¨Είναι ανίκανος όχι να προωθήσει το όραμα της επίλυσης αλλά ακόμη και να υπερασπιστεί την ΤΔΒΚ¨ και τον κάλεσε να παραιτηθεί.

Ο Τσακιτζί στην γραπτή του ανακοίνωση αναφέρει πως ¨Την ώρα που η στόχευση πρέπει να είναι με μια ομοσπονδία να γίνει ένα άνοιγμα προς τον κόσμο και παράλληλα προς την Ε.Ε., δεν αξίζει στον Τουρκοκυπριακό λαό να έχει ένα πρωθυπουργό που προτιμά για τον κόσμο του να γίνει νομαρχία.

Ο Τσακιτζί επανέλαβε πως ο πρωθυπουργός Ιρσέν Κιουτσούκ μετά την δήλωση του υπουργού Ε.Ε. της Τουρκίας Εγεμέν Μπαγίς πως ¨Η ΤΔΒΚ μπορεί να ενωθεί με την Τουρκία¨ , κράτησε μια ¨αδύναμη και ενδοτική στάση¨, και πρόσθεσε πως ¨Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει πρωθυπουργός που βλέπει ως επιλογή την διάλυση του ίδιου του του κράτους¨.

Ο Τσακιτζί δηλώνει πως ¨Όταν ο κύριος Εγεμέν Μπαγίς την ώρα που η Τουρκία προχωρά στον δρόμο της προς την Ε.Ε. και ακριβώς τις μέρες που θα ανακοινωθεί η έκθεση των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο, δηλώνει πως αποτελεί επιλογή η ένωση της ΤΔΒΚ με την Τουρκία, αυτό φανερώνει πως ακόμα και σε αυτή την εποχή έχουν στα κεφάλια τους την πολιτική της κατάκτησης…..¨

Ο Τσακιτζί περιγράφει πως ¨Ο Τουρκοκυπριακός λαός δεν θα πρέπει να περιμένει τίποτε από τους πολιτικούς που δεν θα διστάζουν να βλέπουν την θέση τους να γίνεται ο 82ος νομός της Τουρκίας. Ο κύριος πρωθυπουργός αποτελεί μια ατυχία και συμφορά για τον Τουρκοκυπριακό λαό. Το όραμα του πρωθυπουργού Κιουτσούκ είναι να γίνει νομαρχία¨.

………………….

 Εφ.Κibris postasi  11-3-2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone