ΚΟΥΡΔΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟ ΜΠΑΤΜΑΝ

Χιλιάδες γυναίκες βάδισαν

Χιλιάδες γυναίκες μετείχαν στο συλλαλητήριο που οργάνωσε το Δημοκρατικό Κίνημα Ελεύθερων Γυναικών (DÖKH) στην πόλη Μπάτμαν. Μετά τις ομιλίες που έκαναν στο συλλαλητήριο η αντιπρόεδρος του κόμματος BDP Γκιουλτάν Κισανάκ και η συντονίστρια του DTK Αϊλά Ακάτ, χιλιάδες γυναίκες βάδισαν προς τις γυναικείες φυλακές τύπου Μ του Μπάτμαν

 Από νωρίς το πρωί γυναίκες από συνοικίες του Μπάτμαν,από γύρω πόλεις και χωριά άρχισαν να έρχονται κατά ομάδες γυναίκες στην πλατεία Δημοκρατίας όπου θα γινόταν το συλλαλητήριο. Οι γυναίκες εισήλθαν από τα 7 σημεία έρευνας της αστυνομίας και χόρεψαν συνοδεία νταβουλιών και ζουρνάδων.

 Εντύπωση προκάλεσε ότι στα πλαίσια των αυξημένων μέτρων ασφαλείας είχαν τοποθετηθεί περιφερειακά αστυνομικές αύρες, στις ταράτσες υπήρχαν ελεύθεροι σκοπευτές, ενώ αστυνομικοί από διάφορα κτίρια φωτογράφιζαν.

Στα χέρια τους οι γυναίκες κρατούσαν αφίσες του ηγέτη του ΠΚΚ Αμπντουλλάχ Οτζαλάν, της Ζεινέπ Κινατζί, της Γκιουλνάζ Καρατάς, της αυτοπυρπολυθείσας Εβρίμ Ντεμίρ, καθώς και σημαίες του KCK. Άνοιξαν πανό που έγραφαν ¨Λευτεριά στον Οτζαλάν, τέρμα στην γενοκτονία¨ και ¨Μην ακουμπάς την γλώσσα μου, το σώμα μου, την ταυτότητα μου και τον πολιτισμό μου¨.

……………………

Κουρδικό πρακτορείο Φιράτ 3-3-2012