ΠΡΩΙΝΟ ΤΟΥ BTTDD ΜΕ ΔΥΤΙΚΟΘΡΑΚΙΩΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Μπουρχανεττίν Χακγκιουντέρ : Δημιουργούμε επανάσταση με τις εργασίες μας¨

¨Είμαστε έτοιμοι 24 ώρες να υπηρετήσουμε τους φοιτητές μας¨

 Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης BTTDD δικηγόρος Μπουρχανεττίν Χακγκιουντέρ και η διοίκηση του συλλόγου συναντήθηκαν κατά τη διάρκεια πρωινού που είχαν με φοιτητές οι οποίοι αφού αποφοίτησαν από λύκεια Ξάνθης και Κομοτηνής, συνεχίζουν την ανώτατη εκπαίδευση τους στην Κωνσταντινούπολη. Ο Χακγκιουντέρ ανέφερε πως πλέον κάθε μήνα θα συναντιούνται σε διαφορετικό χώρο με τους φοιτητές και δήλωσε : ¨Δημιουργούμε επανάσταση με τις εργασίες μας. Είναι ανάγκη να κάνουμε να αισθανθούν τα παιδιά μας πως δεν είναι μόνα στην μητέρα πατρίδα. Τα αδέλφια μας οι φοιτητές μπορούν για κάθε είδους πρόβλημα να με ενημερώνουν μέσω του τηλεφώνου μου που επί 24 ώρες είναι ανοιχτό. Εμείς φιλοδοξούμε να λύσουμε τα θέματα τους¨.

 

Ο Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης BTTDD παρέθεσε γεύμα προς τους φοιτητές οι οποίοι αφού αποφοίτησαν από μειονοτικά λύκεια Ξάνθης και Κομοτηνής συνέχισαν μετά την ανώτατη εκπαίδευση τους σε διάφορα πανεπιστήμια στην Κωνσταντινούπολη. Στο πρωινό που παρατέθηκε στο ρεστοράν Sur του Ζεϊτίνμπουρνού, παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του BTTDD δικηγόρος Μπουρχανεττίν Χακγκιουντέρ, ο τέως πρόεδρος Μουσταφά Ρουμελιλί, τα μέλη του Δ.Σ. του BTTDD Νετσμετίν Χουσείν, Σεβκέτ Σεβκέτογλου, Μπεσίμ Ισμαήλ, Αντνάν Αμπντί, ο πρόεδρος του παραρτήματος Ζεϊτίνμπουρνού Ορχάν Σαρ, ο πρόεδρος του παραρτήματος Κιουτσούκτσεκμετζέ Αντνάν Μολλά, ο καθηγητής του πανεπιστημίου Αϊδινίου Μουζαφέρ Μπατζά, ο δικηγόρος και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τούρκων Ρούμελης Σελαχαττίν Μέριτς, η επικεφαλής του τομέα γυναικών Χιουρέμ Σεβκέτογλου και πολλοί Δυτικοθρακιώτες φοιτητές.

Μιλώντας στην συγκέντρωση ο πρόεδρος του BTTDD Μπουρχανεττίν Χακγκιουντέρ ανέφερε πως η συνάντηση με τους Δυτικοθρακιώτες φοιτητές που βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη έγινε χάρη στην δυνατότητα που παρείχαν μέσω του πρωινού Δυτικοθρακιώτες επιχειρηματίες. Δήλωσε πως σκοπός της συνάντησης με πρωινό ήταν να δοθεί το μήνυμα στους φοιτητές πως δεν είναι μόνοι, αλλά ότι η διοίκηση του συλλόγου θα βρίσκεται δίπλα τους. Ο Μπουρχανεττίν Χακγκιουντέρ ανέφερε πως ομογενείς μας που ήρθαν από την Δυτική Θράκη στην Τουρκία πέτυχαν πολύ σημαντικά πράματα και δήλωσε πως ¨Καθήκον μας είναι να περάσετε μια ικανή-ισχυρή εκπαίδευση. Έστω και αν προέρχεστε από σχολεία με χαμηλό εκπαιδευτικό επίπεδο σήμερα στην Τουρκία εκπαιδεύεστε μαζί με τους λεγόμενους ¨εξαιρετικούς¨ φοιτητές. Όλοι μας είμαστε άνθρωποι της πλέον καθυστερημένης περιοχής της Ε.Ε. Αυτό δεν θα πρέπει να αποτελέσει ένα κόμπλεξ για εσάς. Σήμερα στα πανεπιστήμια της Τουρκίας υπάρχουν πάνω από 50 άτομα καταγόμενα από την Δυτική Θράκη που διδάσκουν. Και εσείς μπορείτε να γίνετε ένας εξ αυτών¨.

………………….

Εφ. Μπιρλίκ 26-3-2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone