5 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΠΟΥ ΠΕΤΑΞΕ ΑΥΓΟ ΣΤΟΝ ΜΠΑΓΙΣ

5 χρόνια φυλακής αντιμετωπίζει ο φοιτητής που πέταξε αυγό στον Μπαγίς

Ο φοιτητής Ε.Τ. ο οποίος κατά την επίσκεψη του Εγεμέν Μπαγίς στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου στην Σμύρνη του πέταξε αυγό αντιμετωπίζει 5 χρόνια φυλάκισης για ¨τραυματισμός εκ προθέσεως¨, ενώ ο Α. Ν. που φώναξε ¨ΑΚΠ εξαφανίσου, τα πανεπιστήμια είναι δικά μας¨.

Σμύρνη – Ο υπουργός Ε.Ε. Εγεμέν Μπαγίς ο οποίος είχε επισκεφτεί διάφορες εκδηλώσεις όταν πέρσι στις 8 Ιανουαρίου είχε πάει στην Σμύρνη, πέρασε και από την έκθεση κεραμικών από πηλό της Δανέζας καλλιτέχνου Νίνα Χόλε, που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου.

Κατά τη διάρκεια της τελετής οι πρωτοετείς φοιτητές του Τμήματος Επικοινωνιών Ε.Τ. και Α. Ν. και ενώ ο Μπαγίς άκουγε τον ομιλητή που προηγούνταν, του φώναξαν ¨ΑΚΠ εξαφανίσου, τα πανεπιστήμια είναι δικά μας¨. Ακολούθως ο 20χρονος Ε.Τ. εκτόξευσε στον υπουργό Μπαγίς ένα αυγό.

 ΤΟΝ ΠΕΤΥΧΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΤΙ

Παρά το ότι οι σωματοφύλακες του υπουργού άνοιξαν ομπρέλες για να τον προστατεύσουν από τα αυγά, τον πέτυχε ένα κάτω από το δεξί του μάτι. Οι σωματοφύλακες σχηματίζοντας γύρω του τοίχος δεν επέτρεψαν την λήψη φωτογραφιών, ενώ αργότερα όταν ανέβηκε στο βήμα ο υπουργός Μπαγίς φάνηκε πως σε ένα σημείο κάτω από το δεξί του μάτι είχε συγκεντρωθεί αίμα και είχε πρηστεί, ενώ στο παλτό του υπήρχαν λεκέδες από το αυγό.

Οι Ε.Τ. και Α. Τ. συνελήφθησαν και αφού πέρασαν μια νύχτα στο κρατητήριο οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος τους άφησε ελεύθερους για να δικαστούν αργότερα.

Ο εισαγγελέας που ερεύνησε το περιστατικό ετοίμασε το κατηγορητήριο. Λήφθησαν επίσης καταθέσεις των αστυνομικών που ήταν παρόντες στο περιστατικό. Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνεται και η ιατρική αναφορά του Εγεμέν Μπαγίς που κάνει λόγο για ¨απλό τραυματισμό κάτω από το δεξί μάτι που θα απομακρυνθεί με μια απλή επέμβαση¨. Μετά την ανάκριση ασκήθηκε δίωξη στον Ε.Τ. για εκ προθέσεως τραυματισμό ο οποίος αντιμετωπίζει έτσι 5 χρόνια φυλακή, και αντίστοιχα 2 χρόνια φυλακή αντιμετωπίζει ο Α.Τ. για το σύνθημα ¨ΑΚΠ εξαφανίσου, τα πανεπιστήμια είναι δικά μας¨. Ανακοινώθηκε πως η εκδίκαση θα γίνει τις επόμενες μέρες.

 Εφ. Ραντικάλ 20-3-2012