4 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΚΚ-ΒΙΝΤΕΟ

Σύγκρουση στο Τζούντι : 4 αστυνομικοί μάρτυρες

Μεγάλη επιχείρηση με αεροπορική υποστήριξη άρχισε σήμερα το πρωί στο όρος Τζούντι του νομού Σιρνάκ για την εξουδετέρωση ομάδας τρομοκρατών του ΠΚΚ. Κατά την επιχείρηση στην οποία μετείχαν ειδικές δυνάμεις της Στρατοχωροφυλακής και της αστυνομίας 4 αστυνομικοί έγιναν μάρτυρες. Στην περιοχή συνεχίζονται σφοδρές συγκρούσεις.

Με τον ερχομό της άνοιξης άρχισαν επιχειρήσεις σε βάρος των τρομοκρατών που εντοπίστηκαν να κινούνται καθώς βγήκαν από τις σπηλιές και τα καταφύγια όπου κρυβόταν. Επιχείρηση με αεροπορική υποστήριξη άρχισε σήμερα το πρωί στο όρος Τζούντι του νομού Σιρνάκ για την εξουδετέρωση ομάδας τρομοκρατών του ΠΚΚ. Στην επιχείρηση μετείχαν ειδικές μονάδες της Στρατοχωροφυλακής που υπάγονται στην 23 Μεραρχία Στρατοχωροφυλακής του Σιρνάκ, καθώς και ειδικές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σιρνάκ.

Ελικόπτερα τύπου Κόμπρα που απογειώθηκαν από την Διοίκηση της 23ης Μεραρχίας Στρατοχωροφυλακής στο Σιρνάκ, έβαλαν κατά των θέσεων όπου βρισκόταν οι τρομοκράτες. Επίσης κατά την επιχείρηση ελικόπτερα τύπου Σικόρσκι κατέβασαν ειδικές δυνάμεις τη αστυνομίας και της στρατοχωροφυλακής.

Οι ειδικές δυνάμεις ακολούθησαν τους τρομοκράτες και πριν εμπλακούν σε θερμή σύγκρουση τους κάλεσαν να παραδοθούν, στην οποία εκείνοι απάντησαν με πυροβολισμούς. Από τις πρώτες αυτές βολές 4 αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων έγιναν μάρτυρες. Ανακοινώθηκε πως στην περιοχή συνεχίζονται σε διάφορα μέρη οι θερμές συγκρούσεις/

Στην περιοχή μεταφέρθηκαν ενισχύσεις

Ο πρόεδρος του ΑΚΠ και πρωθυπουργός Ερντογάν μιλώντας σήμερα στην κοινοβουλευτική του ομάδα, είχε τονίσει την αποφασιστικότητα του όσον αφορά τον αντιτρομοκρατικό αγώνα λέγοντας τα εξής : Αυτή τη στιγμή συνεχίζονται οι συγκρούσεις των δυνάμεων ασφαλείας με τρομοκράτες. Δεν σταματάμε. Ας το ξέρουν αυτό¨

Εφ. Χουριέτ 21-3-2012

Σχόλιο : Η φωτογραφία είναι από την εφημερίδα Μιλλιέτ η οποία κάνει λόγο για 4 νεκρούς και πέντε τραυματίες των δυνάμεων τρομοκρατίας (συγγνώμη ασφαλείας…).