ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΓΡΑΦΗΣ ΑΡΘΡΩΝ (!) ΣΕ ΚΟΥΡΔΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ !

Γερμανία : Ο Μουζαφέρ Αγιατά δεν μπορεί να γράψει άρθρο !

Βερολίνο : Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θεωρεί δίκαιη την απόφαση της περιφέρειας Βάδης-Βυρτεμβέργης να απαγορεύσει την πολιτική στον Κούρδο πολιτικό Μουζαφέρ Αγιατά.

Το υπουργείο Εσωτερικών έκρινε πως ήταν δίκαιη η απόφαση που πήρε τον Φεβρουάριο η Διεύθυνση Δημόσιας Τάξης της Περιφέρειας Βάδης Βυρτεμβέργης με την οποία ¨ο Αγιατά δεν μπορεί να ασκεί πολιτικές δραστηριότητες, δεν μπορεί να μετάσχει σε πολιτικές συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες και δεν μπορεί να γράψει άρθρο¨, και ανακοίνωσε πως σε παρόμοια κατάσταση είναι ακόμη 14 ξένοι πολιτικοί στην Γερμανία.

Μετά από πολλά χρόνια στις φυλακές της Τουρκίας και 3,5 χρόνια στις γερμανικές φυλακές, στις 10-2-2012 μια περίεργη απαγόρευση επιβλήθηκε στον Κούρδο πολιτικό και συγγραφέα Μουζαφέρ Αγιατά. Η Διεύθυνση Δημόσιας Τάξης με βάση το άρθρο 47 της άδειας παραμονής που δίνεται σε ξένους, του αφαίρεσε πολλά δικαιώματα.

………………..

Ο Αγιατά προειδοποιήθηκε πως σε περίπτωση παραβίασης της απαγόρευσης θα τιμωρηθεί με 1000 ευρώ πρόστιμο, ενώ είναι γνωστό πως αυτή η απαγόρευση που θυμίζει ναζιστικές πρακτικές στηρίζεται στον ισχύοντα από το 1993 που απαγορεύει το ΠΚΚ.

………………….

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 28-3-2012

 Σχόλιο : Ολοταχώς προς τα πίσω η Ευρώπη. Τέτοια γενική απαγόρευση ούτε στην Τουρκία δεν υπάρχει. Μα τι θα πει απαγορεύεται γενικά να γράψει άρθρο ; Αν αυτό δεν είναι προληπτική λογοκρισία τότε τι είναι ; Ο μεσαίωνας είναι δίπλα μας και δεν θα αργήσει να έρθει και εδώ.

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone