ΜΙΑ ΜΕΡΑ (!) ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑMΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΕΣΒΗ…

Το πετρέλαιο που θα παίρνουμε από την Λιβύη θα το περιορίσουμε από το Ιράν

Ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Τανέρ Γιλντίζ δήλωσε πως αρχίζει εργασίες για να διασφαλιστεί από την Λιβύη ένα τμήμα του πετρελαίου που αγοράζεται από το Ιράν. Αργότερα σε ανακοίνωση της TÜPRAŞ αναφέρεται πως αποφασίστηκε να μειωθεί κατά 20% η ποσότητα του αργού πετρελαίου που αγοράζεται από το Ιράν. Η απόφαση για εμπάργκο συνέπεσε χρονικά με την δήλωση που έκανε ο Αμερικανός πρέσβης Φράνσις Ριτσιαρντόνε, οποίος αναφερόμενος στο θέμα των κυρώσεων κατά του Ιράν, δήλωσε πως ¨Η Τουρκία πρέπει να πάρει μια απόφαση¨.

Ο Γιλντίζ ανακοίνωσε πως αποφασίστηκε να αρχίσουν εργασίες ώστε ένα τμήμα του πετρελαίου που αγοράζεται από το Ιράν να αντικατασταθεί με πετρέλαιο που θα αγοραστεί από την Λιβύη.

Ο Γιλντίζ απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στη βουλή είπε πως εντός του 2012 θα αγοραστούν περίπου 1 εκ τόνοι αργού πετρελαίου από την Λιβύη. Ο Γιλντίζ ανέφερε πως ¨Αυτό θα γίνει μέσω του ιδιωτικού τομέα, της TÜPRAŞ. Φέτος αρχίζουμε να αγοράζουμε αργό πετρέλαιο από την Λιβύη. Πιστεύουμε πως αυτή μας η απόφαση είναι σωστή, στην κατεύθυνση της εξομάλυνσης της Λιβύης και της αμοιβαίας αύξησης των εμπορικών συναλλαγών των δύο χωρών. Έτσι θα υπάρξει μείωση στις αγορές πετρελαίου από το Ιράν¨.

………………………

Εφ.Χουριέτ 30-3-2012

Σχόλιο : Όταν μια μέρα μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη πως ¨Η Τουρκία πρέπει να πάρει μια απόφαση¨, δηλώνεις πως θα μειώσεις τις εισαγωγές σου από το Ιράν, ε μάλλον είναι ένδειξη μειωμένης ανεξαρτησίας.

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone