ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ

Διαμαρτυρία από τις οικογένειες των θυμάτων του Ουλούντερε

 Μέλη οικογενειών των 34 θυμάτων που πέθαναν από την αεροπορική επιχείρηση στην περιοχή του Ουλούντερέ του νομού Σιρνάκ, έκαναν ανακοίνωση τύπου μπροστά στην νομαρχία του Σιρνάκ. Οι οικογένειες κρατώντας φωτογραφίες των θυμάτων ζήτησαν την προσαγωγή των υπευθύνων στη δικαιοσύνη.

Συγγενείς των 34 ατόμων που έχασαν τη ζωή τους από την αεροπορική επιχείριση στις 28-12-2011, σήμερα συγκεντρώθηκαν μπροστά στην νομαρχία του Σιρνάκ, και ζήτησαν την ανεύρεση των δραστών και την προσαγωγή τους ενώπιον της δικαιοσύνης. Η πλειοψηφία των περίπου 40 συγκεντρωθέντων ήταν γυναίκες και διαβάζοντας την ανακοίνωση τύπου η Βελάτ Εντζού είπε πως 34 άτομα που στην πλειοψηφία τους ήταν παιδιά από το χωριό Ορτάσου που έκαναν διασυνοριακό εμπόριο, βομβαρδίστηκαν επί μία ώρα και έχασαν τη ζωή τους. Η Εντζού είπε πως κάθε άτομο με μυαλό και συνείδηση κατάλαβε πως επρόκειτο για μια σφαγή σχεδιασμένη και ενσυνείδητη.

Συνέχισε λέγοντας :

¨Εμείς ως οικογένειες αυτό που έγινε το βλέπουμε ξακάθαρα ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Βλέπουμε ξεκάθαρα πως από τη μέρα που έγινε η σφαγή μέχρι σήμερα η κυβέρνηση του ΑΚΠ και ιδιαίτερα ο πρωθυπουργός με την στάση και την συμπεριφορά τους δείχνουν πως θέλουν να συγκαλύψουν την υπόθεση. ¨Οταν βλέπουμε πως το ΑΚΠ που ασχολείται με άλλα σενάρια, παρά το ότι πέρασαν δύο μήνες από το γεγονός,ούτε ένα άτομο δεν συνέλαβε ή απομάκρυνε από τα καθήκοντα του, αντιλαμβανόμαστε πως επιδιώκει να συγκαλύψει την υπόθεση. Προσωπικά ο πρωθυπουργός και οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι με τις δηλώσεις τους στον τύπο προβάλουν το γεγονός αυτό ως κάτι νόμιμο, ανοίγοντα έτσι το δρόμο για νέες σφαγές στο μέλλον. Και σαν να μην έφτανε αυτό συνεχάρη και το Γενικό Επιτελείο, προκαλώντας την οργή των οικογενειών που ζητούσαν δικαιοσύνη. Εμείς από εδώ απευθυνόμαστε στον πρωθυπουργό. Δώστε τέλος σε αυτή την αδικία. Διασφαλίστε την τιμωρία των ενόχων. Να ξέρουν ΄’ολοι ως εμείς ως οικογένειες θα αντισταθούμε μέχρι τέλους σε αυτή την επιβαλόμενη αδικία και παρανομία. Θα εξαντλήσουμε κάθε νομικό μέσο μέχρι να τιμωρηθούνε οι δράστες αυτής της σφαγής.

………………….

Εφ. Ραντικάλ 22-2-2012

 Σχόλιο : Βομβάρδισαν αθώους ανθρώπους και δύο μήνες μετά, άκρα του τάφου σιωπή. Και όχι μόνο αυτό αλλά ο Ταγίπ συνεχάρη και το Γενικό Επιτελείο ! Αλήθεια για ποιό λόγο ; Για το ότι γέμισαν την πλαγιά του χωριού Ορτασού με χέρια, πόδια και κεφάλια σκόρπια ;  Δείτε παρακάτω τις ηλικίες των αθώων θυμάτων…

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone