ΣΥΡΜΑΤΙΝΟΣ ΦΡΑΧΤΗΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

Η Ελλάδα άρχισε να τοποθετεί συρμάτινο φράχτη στα σύνορα μας

Η Ελλάδα άρχισε να κατασκευάζει στην περιοχή του Έβρου στα σύνορα με την Τουρκία συρμάτινο φράχτη μήκους 10 χιλιομέτρων με σκοπό να παρεμποδίσει την είσοδο των λαθρομεταναστών.

Ο υπουργός Δημοσίας Τάξης Χρίστος Παπουτσής στην ομιλία που έκανε στα εγκαίνια του το Επιχειρησιακού Κέντρου Επιτήρησης Συνόρων στην Ορεστιάδα του Έβρου, ανακοίνωσε πως ο συρμάτινος φράχτης κόστους 3 εκ 162 χιλιάδων ευρώ ανάμεσα στις Καστανιές και στην Νέα Βύσσα σχεδιάζεται να έχει τελειώσει τέλος Αυγούστου ή αρχές Σεπτεμβρίου.

Ο Παπουτσής ανέφερε πως Ο φράχτης είναι ένα έργο που έχει και πρακτική και συμβολική αξία. Θα αποθαρρύνει τους διακινητές και τη λαθρομετανάστευση¨ και είπε πως ¨αυτό αποτελεί προϊόν της συνεργασίας τουρκικών και ελληνικών αρχών στον αγώνα ενάντια στην λαθρομετανάστευση¨.

Ο Παπουτσής ανέφερε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώσει άλλους λαθρομετανάστες και δήλωσε : Ο συρμάτινος φράχτης θα δείξει ότι η Ελλάδα είναι ένα μέρος στο οποίο δεν μπορεί ο καθένας να μπαίνει εύκολα. Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί η Ελλάδα σε μια χώρα transit για τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η κυβέρνηση με αυτή την προσπάθεια στοχεύει στην ευημερία και την ασφάλεια του κόσμου στην περιοχή¨.

Ο Παπουτσής αναφερόμενος στις αντιδράσεις που προκάλεσε η κατασκευή του τείχους είπε πως η κατασκευή θα προχωρήσει διότι αυτό γίνεται στα πλαίσια ψηφισθέντος νόμου¨.

………………….

Η Ε.Ε. ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ

Ο Παπουτσής ανέφερε πως μετά την ολοκλήρωση του συρμάτινου τείχους θα εγκατασταθούν στην περιοχή 25 θερμικές κάμερες.

…………..

 Εφ. Χουριέτ 6-2-2012

Σχόλιο : Η πρόταση μας για την αποτροπή της λαθρομετανάστευσης είναι πολύ πιο απλή και αποτελεσματική :