ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΟΚΑΣΤΡΟ-ΡΟΔΟΠΗΣ

Ο πρόξενος Σάρνιτς μαζί με ομογενείς στην πρωινή προσευχή

Ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς και ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ συνεχίζουν να συναντιούνται με ομογενείς κατά την πρωινή προσευχή.

Ο πρόξενος Μουσταφά Σάρνιτς και ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ στα πλαίσια των επαφών με ομογενείς κατά την ώρα της προσευχής, στις 18 Φεβρουαρίου ημέρα Σάββατο επισκέφτηκαν αυτή τη φορά το χωριό Καλαμόκαστρο του δήμου Κομοτηνής.

Ο πρόξενος και ο μουφτής –όπως έγινε και στις επισκέψεις του σε άλλα χωριά- στο χωριό Καλμόκαστρο έγιναν δεκτοί από πλήθος ομογενών.

Η ηγεσία χαιρέτισε τους ομογενείς και αργότερα πέρασαν στην αίθουσα της

κοινότητας όπου για κάποιο διάστημα συζήτησαν. Μετά το κάλεσμα-εζάν η ηγεσία και οι ομογενείς έκαναν μαζί την προσευχή τους. Την προσευχή την τέλεσε ένας από τους παλιούς ιμάμηδες του χωριού, ο Αχμέτ Αρίφ ο οποίος εδώ και 11 χρόνια υπηρετεί τον κόσμο του Καλαμόκαστρου.

Μετά από την προσευχή σύντομη ομιλία έκανε ο συνταξιούχος δάσκαλος Αχμέτ Χασάν. Ευχαρίστησε εξ ονόματος του χωριού τον πρόξενο Μουσταφά Σάρνιτς και τον μουφτή Ιμπραήμ Σερίφ για την επίσκεψη που έκαναν, και εξέφρασε την ικανοποίηση τους για αυτό.

Μετά από το ναμάζι ο πρόξενος Μουσταφά Σάρνιτς, ο μουφτής Ιμπραήμ Σερίφ και κάποιοι ομογενείς πήγαν στο σπίτι του συνταξιούχου δάσκαλου Νετσμί Καντίρ. Εκεί προσφέρθηκε στους καλεσμένους πρωινό που είχε ετοιμάσει η οικογένεια του Καντίρ. Μετά το πρωινό ηγεσία και ομογενείς ήπιαν καφέ και συζήτησαν. Στο τέλος της επίσκεψης ο πρόξενος Μουσταφά Σάρνιτς και ο μουφτής Ιμπραήμ Σερίφ ευχαρίστησαν τους ομογενείς του Καλαμόκαστρου και την οικογένεια Καντίρ για την θερμή υποδοχή και την φιλοξενία τους.

Ιστοσελίδα του ραδιοσταθμού CinarFM 21-2-2012