ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΡΝΙΤΣ-ΕΡΕΝ

Ο ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΣΑΡΝΙΤΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΟΝ ΧΑΛΙΤ ΕΡΕΝ

Ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς και η σύζυγος του Εσίν Σάρνιτς στις 14 Φεβρουαρίου 2012 ημέρα Τρίτη επισκέφτηκαν τα κεντρικά γραφεία του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (BTTDD). Μετά την επίσκεψη και αφού είχε γυρίσει στην περιοχή των καθηκόντων του στην Δυτική Θράκη, σε σύντομο σχόλιο του ευχαρίστησε τους διοικούντες του BTTDD με τα εξής λόγια : Επισκέφτηκα εθιμοτυπικά τα γραφεία του ευρισκόμενου στο Εμινονού (σημ. μεταφρ:περιοχή Κωνσταντινούπολης) BTTDD. Είμαι ευγνώμων για την ευγενική τους φιλοξενία.

 Ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς μετά από αυτήν την επίσκεψη πέρασε στο παλάτι Γιλντίζ όπου στα γραφεία του IRCICA (Κέντρο Έρευνας Ισλαμικής Ιστορίας, Τέχνης και Πολιτισμού) συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή του Ιστορίας Χαλίτ Ερέν. Λέγεται πως η επίσκεψη διεξήχθη σε θερμή ατμόσφαιρα και ήταν αποδοτική

Αναφέρεται πως κατά την επίσκεψη ο Χαλίτ Ερέν ευχαρίστησε το πρόξενο Μουσταφά Σάρνιτς και την σύζυγο του Εσίν Σάρνιτς για τις υπηρεσίες που παρέχουν και την συμβολή τους στις ελληνοτουρκικές σχέσεις στην Δυτική Θράκη και στους ομογενείς εκεί, κατά την άσκηση των καθηκόντων του εκεί στην περιοχή ευθύνης του.

Όπως είναι γνωστό ο πρόξενος Μουσταφά Σάρνιτς στην περιοχή των καθηκόντων του είναι σε συνεχή επαφή με τους προέδρους των επιμελητηρίων και με Έλληνες επιχειρηματίες ώστε να αναπτυχθεί αμοιβαία το εμπόριο ανάμεσα σε Τούρκους και Έλληνες επιχειρηματίες, και τελευταία μαζί με την πρόεδρο του ¨Θρακικού Οικονομικού Φόρουμ¨ κυρία Καραγιάννη είχαν πάει προέδρους επιμελητηρίων και επιχειρηματίες στην Ζώνη Ελεύθερου Εμπορίου του Τσόρλου. Στο σύντομο σχόλιο που έκανε σήμερα ο πρόξενος Μουσταφά Σάρνιτς μετά την επίσκεψη του στην Κωνσταντινούπολη είπε : ¨Χτες επισκέφτηκα στο παλάτι Γιλντίζ τον Γενικό Διευθυντή του IRCICA κύριο Χαλίτ Ερέν. Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για τη φιλοξενία του¨.

 Σχόλιο : Η μόνη απορία μου είναι, άραγε ποιός ρίχνει περισσότερα μαύρα λεφτά στην ελληνική Θράκη ; Ο πρόξενος που λέγεται πως έχει προυπολογισμό 18-20 εκ ευρώ ή ο άλλος ;