ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ

Το Ελληνικό και Εβραϊκό λόμπι κινητοποιούνται

 Η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γαλλίας να κηρύξει αντισυνταγματικό τον νόμο που ποινικοποιούσε την άρνηση της γενοκτονίας έδωσε μια βαθιά ανάσα στην Τουρκία. Είναι σίγουρο όμως πως αυτή η ηρεμία δεν θα διαρκέσει πολύ. Διότι την ώρα που η Τουρκία ασχολείται με την αρμενική διασπορά, υπήρξε μια πολύ σημαντική εξέλιξη.

Το ελληνικό λόμπι που προκαλεί μεγάλους πονοκεφάλους στην Τουρκία καταρχάς στις ΗΠΑ, αλλά και σε όλο τον κόσμο, έκανε βήμα συνεργασίας με το Εβραϊκό λόμπι με το οποίο η Τουρκία την τελευταία περίοδο έχει σοβαρή ένταση.

Η σύνοδος πραγματοποιήθηκε στο Ισραήλ. Συναντηθήκαν ο Έλληνας και ο Ισραηλινός υφυπουργός Εξωτερικών και συζήτησαν για το πώς ¨θα μπορούσαν να συνεργαστούν ακόμη καλύτερα¨ το ελληνικό και το εβραϊκό λόμπι.

Το άτομο που μετείχε από ισραηλινής πλευράς ήταν γνώριμο. Ο υφυπουργός Εξωτερικών Ντάνι Αγιαλόν που τον γνωρίσαμε με το σκάνδαλο της ¨χαμηλής πολυθρόνας¨. Καλεσμένος του ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Δημήτρης Δόλλης.

Στην συνάντηση αποφασίστηκε στα μέσα Ιουνίου να οργανωθεί στην Θεσσαλονίκη μια κοινή ¨σύνοδος Ελληνικής και Εβραϊκής Διασποράς¨.

Δεν θα προκαλέσει καμμία έκπληξη αν σύντομα σε αυτή τη συνεργασία προστεθεί με κάποιο τρόπο και η αρμενική διασπορά.

Εν συντομία, οι δουλειά της Τουρκίας δυσκολεύει σε όλο τον κόσμο.

 Εφ. Χουριέτ 29-2-2012

Σχόλιο : Αυτό που αναφέρεται ως ¨σκάνδαλο χαμηλής πολυθρόνας¨ αφορά το γεγονός που έγινε το 2009 όταν ο Τούρκος πρέσβης επισκέφτηκε τον Ισραηλινό υφυπουργό Εξωτερικών Ντάνι Αγιαλόν. Εκεί λοιπόν –καθώς και οι σχέσεις των δύο χωρών δεν ήταν καλές- τον έβαλαν να κάτσει σε μια εμφανώς χαμηλότερη πολυθρόνα από αυτήν που καθόταν ο Αγιαλόν. Μπορείτε να δείτε και την φωτογραφία.