¨ΜΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ;¨

Υπόθεση Σερζάν Κούρτ

 ¨Μα λουλούδια θα πρόσφερε ο αστυνομικός ;¨

Ο δικηγόρος του αστυνομικού που σκότωσε τον Κούρτ μιλώντας για τον πελάτη του είπε ¨Ο αστυνομικός που βρέθηκε ανάμεσα σε 30-40 νέους που επιτίθονταν ο ένας στον άλλο με πέτρες και ξύλα τι θα έκανε ; Λουλούδια θα πρόσφερε ;¨.

Ο Ερόλ Χαλκά-δικηγόρος του αστυνομικού Γκιουλτεκίν Σαχίν ο οποίος σκότωσε στο πανεπιστήμιο των Μούγλων τον φοιτητή Σερζάν Κουρτ δήλωσε πως ¨Τι θα έκανε δηλαδή ο αστυνομικός σε αυτούς που πετούσαν πέτρες, λουλούδια θα τους πρόσφερε ;¨ και ζήτησε την αποφυλάκιση του πελάτη του. Το αίτημα του απορρίφθηκε και η δίκη αναβλήθηκε για τις 6 Απριλίου.

…………….

Ο δικηγόρος του Κουρτ, Μουσταφά Ρολλάς δήλωσε πως ¨Από τις φωτογραφίες του συμβάντος φαίνεται καθαρά πως ο Σαχίν πυροβόλησε. Ο κατηγορούμενος στόχευσε και πυροβόλησε¨. Ο δικηγόρος μάλιστα ανέφερε πως η αστυνομία τη μέρα του περιστατικού δεν είχε δώσει άδεια χρήσης όπλου και ζήτησε να σταματήσουν οι ελλείψεις από τον φάκελο.

¨Ο αστυνομικός κινήθηκε στα πλαίσια του νόμου¨

Ο Χαλκά -δικηγόρος του κατηγορούμενου είπε πως ο πελάτης του επί 21 μήνες κρατείται χωρίς απτές αποδείξεις και ότι ¨ η κατάσταση προκαλεί ανησυχία στις συνειδήσεις¨.

Ο Χαλκά δεν δέχτηκε ότι την συγκεκριμένη μέρα δεν είχε δοθεί άδεια χρήσης όπλου και είπε πως ¨Την μέρα του περιστατικού οι αξιωματούχοι δεν ελέγχαν την κατάσταση. Ο πελάτης μου κινήθηκε εντός του πλαισίων του νόμου. Ο αστυνομικός που βρέθηκε ανάμεσα σε 30-40 νέους που επιτίθονταν ο ένας στον άλλο με πέτρες και ξύλα τι θα έκανε ; Λουλούδια θα πρόσφερε ;

…………….

Ιστοσελίδα Bianet  17-2-2012

Σχόλιο : Και φυσικά μέσα στον καβγά Τούρκων γκρίζων λύκων και Κούρδων φοιτητών, ο κύριος αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε έναν Κούρδο…

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone