ΑΣΤΕΙΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΡΤΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ

30 λίρες η τιμωρία για τα βασανιστήρια !

Οι επιθεωρητές του Υπουργείου Εσωτερικών πλοκλήρωσαν την έρευνα τους σχετικά με τους αστυνομικούς οι οποίοι φάνηκε στο βίντεο πως έδειραν σε Α.Τ. της Σμύρνης την Φεβζιγιέ Τζενγκίζ η οποία είχε συλληφθεί σε κέντρο διασκέδασης.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ιντρίς Ναίμ Σαχίν σχετικά με τους δύο αστυνομικούς είχε δηλώσει ¨Μήπως να στήσουμε αγχόνη και να τους κρεμάσουμε στην πλατεία Διοικητηρίου ;¨. Οι επιθεωρητές με την αναφορά που συνέταξαν ζητάνε να επιβληθεί στέρηση βαθμού για 12 μήνες στους δύο αστυνομικούς. Με βάση την είδηση από το Habertürk οι επιθεωρητές αναφέρουν πως δεν υπάρχει λόγος για πειθαρχική ποινή. Λόγω της στέρησης βαθμού για 12 μήνες , οι δύο αστυνομικοί για ένα χρόνο δεν θα μπορέσουν να πάρουν βαθμό, κάτι που έχει κόστος 30 λιρών για τον καθένα.

ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΥΠΕΒΑΛΑΝ ΜΗΝΥΣΗ

Ομάδα αστυνομικών στις 17 Ιουλίου στην περιοχή Καραμπαγλάρ της Σμύρνης συνέλαβαν την Φεβζιγιέ Τζενγκίζ επειδή δεν είχε ταυτότητα μαζί της και την μετέφεραν στο Α.Τ. Εκεί η Τζενγκίζ υπέστη ξυλοδαρμό, τον οποίο κατήγγειλε αργότερα στην εισαγγελία. Και οι αστυνομικοί πήγαν στην εισαγγελία και υπέβαλαν μήνυση για αντίσταση. Μετά από την μήνυση των αστυνομικών η μεν Τζενγκίζ αντιμετωπίζει ποινή μέχρι 6,5 ετών για ¨τραυματισμό και προσβολή δημόσιου λειτουργού¨ , ενώ οι δάρτες αστυνομικοί αντιμετωπίζουν ποινή 1,5 έτους. Μετά την έφεση του δικηγόρου της Φεβζιέ άνοιξε νέα μήνυση σε βάρος των αστυνομικών για ¨απειλή, προσβολή και εσκεμμένο τραυματισμό¨ με ποινή από 4 χρόνια και 4 μήνες έως 5 χρόνια και 10 μήνες.

………………………..

Σχόλιο : Τους ξεπάστρεψαν τους αστυνομικούς οι επιθεωρητές του υπουργείου Εσωτερικών… Αλλά όταν ο υπουργός αντιμετωπίζει το γεγονός με εξυπνακισμούς, τι θα κάνουν οι υπάλληλοι ;

 Εφ. Ραντικάλ 2-2-2012