ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΟΡΗ ΤΖΟΥΝΤΙ ΚΑΙ ΓΚΑΜΠΑΡ

Στρατιωτική κινητικότητα στα όρη Τζουντί και Γκαμπάρ

Σιρνάκ- Ο τουρκικός στρατός αυξάνει την στρατιωτική κινητικότητα στο όρος Τζουντί του νομού Σιρνάκ, ενώ ανακοινώθηκε πως τις βραδινές ώρες έγιναν μεταφορές στρατιωτών με ελικόπτερα. Ετοιμασίες για στρατιωτική επιχείρηση άρχισαν επίσης στο Γκαμπάρ.

Με βάση τις πληροφορίες από ντόπιες πηγές, σε ορεινή περιοχή κοντά στο χωριό Χεσενά του όρους Τζουντί, κατά τις βραδινές ώρες κατέβηκαν στρατιώτες από ελικόπτερα.

Αυξάνεται η μετακίνηση στρατευμάτων προς το όρος Τζουντί, που άρχισε εδώ και 4 μέρες. Πριν από δύο μέρες μονάδες από προστάτες χωριών (korucu) και στρατιώτες μετακινήθηκαν στις περιοχές Τζιρέ Χιρμό και Μπιλικά του όρους Τζουντί.

Έρχονται ειδήσεις πως οι μετακινηθέντες ¨προστάτες¨ άρχισαν μα στήνουν ενέδρες στους αντάρτες που μετακινούνται ανά ομάδες στις περιοχές Σεκιργκέ Ζιραβίκ και Γκιτέ. Μαζί με την συσσώρευση έγινε γνωστό πως γίνονται και ετοιμασίες για επιχειρήσεις.

Στο μεταξύ αυξημένη κίνηση στρατιωτών έγινε προς τις περιοχές Μιλέ Μπασά, Ζεβέ, Νταρά, Τζιγιαγι και Μπιζινά του όρους Γκαμπάρ.

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 19-2-2012

 Σχόλιο :  Ο Ερντογάν έχει στραφεί πλέον στην μονόπλευρη και πατροπαράδοτη λύση του κουρδικού δια του ξίφους. Ίδωμεν…

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone