ΕΝΑΣ ΚΕΜΑΛΙΣΤΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Ένας κεμαλιστής πρωθυπουργός

Ο Μουσταφά Κεμάλ τι ήθελε ; Να αναθρέψει γενιές σαν τον ίδιο. Ο στόχος ήταν να δημιουργήσει μικρούς Κεμάλ οι οποίοι να ντύνονται ωραία, να πίνουν ποτό, να χορεύουν, να τους αρέσουν οι μεγάλες συζητήσεις μαζί με ρακί, να οργανώνουν χορούς, να διαστρεβλώνουν κατά το κέφι τους την ιστορία, και να αποβάλλουν θρησκευόμενους, Κούρδους και Αλεβίτες. Πίστευε πως την ¨πλέον υπέροχη Τουρκία¨ θα την ίδρυαν παιδιά που θα έμοιαζαν στον Μουσταφά Κεμάλ. Και για να κάνει τους ανθρώπους να του μοιάσουν άσκησε διώξεις, έχυσε πολύ αίμα και ίδρυσε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που μετατρέπει με πλύση εγκεφάλου τους ανθρώπους σε μαριονέτες.

Ο Ερντογάν άραγε τι κάνει ;

Θέλει να αναθρέψει γενιές σαν τον ίδιο. Στοχεύει στην ανατροφή γενιών με κομμένο μουστάκι που δεν νοιάζονται τόσο για το ντύσιμο, είναι οι επικεφαλής της γειτονιάς, κάνουν ναμάζι, μισούν το τσιγάρο, δεν τους αρέσει το φλερτ των νέων, μοιράζουν μπισκότα στα παιδιά και αγαπάνε τους καβγάδες.

Ο Μουσταφά Κεμάλ καθώς δεν μπορούσε να πει ¨να μοιάσουν όλοι σε εμένα¨ είχε πει πως ¨θα δημιουργήσουμε σύγχρονες γεννιές¨ και είχε θέσει ως μοντέλο τον εαυτό του.

Ο Ταγίπ Ερντογάν καθώς δεν μπορούσε να πει ¨να μοιάσουν όλοι σε εμένα¨ είπε πως ¨θα δημιουργήσουμε γενιές θρησκευόμενων¨ και έθεσε τον εαυτό του ως μοντέλο θρησκευόμενου.

Δηλαδή οι στόχοι του διευθυντή του φασισμού της μονοκομματικής περιόδου Μουσταφά Κεμάλ, είναι ίδιοι με αυτούς του πρωθυπουργού της πολυκομματικής ¨δημοκρατίας¨. Να αναθρέψουν ανθρώπους που θα μοιάσουν στους ίδιους.

Μοιάζουν πολύ στο ότι πιστεύουν πως θα μπορέσουν αυτούς τους ανθρώπους που ζουν σε αυτή τη χώρα να τους βοσκήσουν σαν πρόβατα, στην πίστη τους πως πρέπει όλοι να γίνουν ενός τύπου άνθρωποι του οποίου το πιο υπέροχο παράδειγμα είναι οι ίδιοι, και ότι έχουν το δικαίωμα να καθορίζουν κατά το κέφι τους τα παιδιά αυτής της χώρας.

Απλά διαφέρει το μοντέλο που προβάλλουν. Στην πραγματικότητα η πονηριά τους είναι η ίδια. Επιθυμούν να συζητηθεί το ¨ποιο πρότυπο είναι καλύτερο¨, και κρύβουν έτσι την τυραννία του να ¨θέτεις ένα πρότυπο στους ανθρώπους και να προσπαθείς να τους κάνεις να του μοιάσουν¨.

Μπορείτε να συζητήσετε το ποιο πρότυπο είναι καλύτερο, και έτσι θα βγουν αυτοί που θα πούνε πως το πρότυπο του Μουσταφά Κεμάλ είναι καλύτερο από του Ερντογάν, όπως κι αυτοί που θα πούνε το αντίστροφο.

Μα το σημαντικό δεν είναι το πιο είναι το καλύτερο. Το σημαντικό είναι η επιβολή του ¨Πως θα αναθρέψουμε τα παιδιά μας ;¨, η τυραννία του ότι πρέπει να υιοθετήσουμε ένα πρότυπο, η αποκοπή του ελεύθερου δρόμου που έχουν οι άνθρωποι να καθορίζουν τις ζωές τους, και η απόπειρα κάποιων να σφραγίσουν το μέλλον με σφραγίδα μια φωτογραφία από το πρόσωπο τους.

Αυτό είναι τυραννία. Εάν ίσχυε αυτός ο τρόπος διακυβέρνησης τότε στην Αμερική ο Ομπάμα θα έπρεπε να αναθρέψει γενιές νέγρων και ο Βέλγος πρωθυπουργός ¨γενιές ομοφυλόφιλων¨.

Στην δημοκρατία δεν επιτρέπεται στους διοικούντες του κράτους ¨να καθορίζουν το πώς θα ανατραφούνε οι γενιές¨. Διότι το να καθορίζει το κράτος το πώς πρέπει να είναι τα παιδιά λέγεται δικτατορικό, κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στην δημοκρατία.

…………………………….

Εφ. Ταράφ 4-2-2012

Αρθρογράφος Αχμέτ Αλτάν

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone