ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΙΤ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΑΡΑΦ

Επιχείρηση από την ΜΙΤ στην εφημερίδα Ταράφ

Η ΜΙΤ με πλαστή απόφαση δικαστηρίου παρακολουθούσε τα τηλέφωνα των επικεφαλής της εφημερίδας Ταράφ.

Με βάση τα έγγραφα που πέρασαν χτες στα χέρια του αρθρογράφου της εφημερίδας Ταράφ Μεχμέτ Μπαρανσού, οι υποκλοπές γινόταν με βάση πέντε ξεχωριστές δικαστικές αποφάσεις, η πρώτη εκ των οποίων βγήκε στις 30-10-2008 και η τελευταία στις 4-11-2009.

Στόχοι ήταν ο αρχισυντάκτης της Ταράφ Αχμέτ Αλτάν, η Γιασεμίν Κονγκάρ-αναπληρωτής γενικός διευθυντής έκδοσης της Ταράφ, ο συντονιστής έκδοσης και αρθρογράφος Μαρκάρ Εσαγιάν, η τότε αρθρογράφος της Ταράφ και νυν του Χαμπερτούρκ και ανταποκρίτρια του Economist Αμπερίν Ζαμάν και ο αρθρογράφος και καθηγητής του πανεπιστημίου Κωνσταντινούπολης Μεχμέτ Αλτάν.

Με την υποψία τρομοκρατικών δραστηριοτήτων

Το 11ο και 14ο Κακουργιοδικείο Κωνσταντινούπολης με αποφάσεις που πήραν σε διάφορες ημερομηνίες και στην κατεύθυνση του αιτήματος της Περιφεριεακής Διοίκησης ΜΙΤ Κωνσταντινούπολης για ¨υποκλοπή συνομιλιών, αξιοποίηση πληροφοριών από τα σήματα και καταγραφή τους¨ παρείχε την σχετική άδεια, ενώ στην θέση των στοιχείων ταυτότητας είχαν μπει κωδικά ονόματα.

………………….

Αποκαλύφθηκε λοιπόν το σε ποιους δημοσιογράφους αντιστοιχούσαν αυτές οι κωδικές ονομασίες και τα ψεύτικα ξένα ονόματα : Ελίζαμπεθ και Αρασί Κουαρζάτ είναι η Γιασεμίν Κονγκάρ. Τζασίτ και Χοσαίν Σεϊφουλλάχ ο Αχμέτ Αλτάν, Παστόρ και Κουαραμαντίν Φατιμί…………..

Αποκαλύπτεται λοιπόν ότι οι δικαστικές αρχές ενέκριναν την τεχνική παρακολούθηση ατόμων με αυτές τις κωδικές ονομασίες και με ψευδώνυμα, χωρίς να φαίνονται πουθενά στην δικαστική απόφαση τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητας των ατόμων αυτών.

Εφ. Ταράφ 9-2-2012

Σχόλιο : Τελικά η δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή αλλά φαίνεται πως θέλει να αγνοεί κάποια πράματα….Διότι προφανώς δεν τίθεται θέμα πως τους ξεγέλασε η ΜΙΤ. Εσκεμμένα, συναίνεσαν στο να μην φαίνεται πουθενά το ποιός παρακολουθείται. Και να σκεφτεί κανείς πως σε γενικές γραμμές η Ταράφ μπορεί να ασκεί κριτική στον Ερντογάν, αλλά είναι υπέρ του ! Προφανώς όμως όποιος δεν είναι 100% μαζί μας είναι ύποπτος ….