ΣΧΟΛΙΑΣΕΣ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ;……….

ΠΑΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ

Χαμζά Κασγκαρί… Ένας νέος Σαουδάραβας δημοσιογράφος…Κοίταξα την φωτογραφία του…Πρέπει να είναι γύρω στα 20. Και τι δεν του ήρθε στο κεφάλι….

Μετά από κάτι που έγραψε στο δίκτυο για τον Προφήτη, βγήκε ξαφνικά θανατική ποινή…. Το κεφάλι του θα κοβόταν με ξίφος…. Τι έγραψε ; Τα εξής :

¨Την μέρα των γενεθλίων σου θα πως πως αγάπησα τον αντάρτη μέσα σου, πάντα υπήρξες μια πηγή έμπνευσης για μένα. Δεν θα προσευχηθώ για σένα. Τη μέρα των γενεθλίων σου, όπου κι αν γυρίσω σε βρίσκω. Θα πω πως κάποιες πλευρές σου τις αγάπησα, κάποιες τις μίσησα και τις περισσότερες δεν τις κατάλαβα. Δεν θα σκύψω μπροστά σου στη μέρα των γενεθλίων σου. Δεν θα φιλήσω το χέρι σου. Θα σφίξω το χέρι σου σαν ίσος¨.

Ο Κασγκαρί μετά από αυτό το άρθρο κηρύχθηκε ¨άπιστος¨ στην Σαουδική Αραβία…

Αυτός αντιλαμβανόμενος τον κίνδυνο έφυγε στο εξωτερικό… Προορισμός το η άλλη άκρη του κόσμου, στην Νέα Ζηλανδία πήγαινε….

Συνελήφθη όμως λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο στο αεροδρόμιο της Μαλαισίας. Και μάλιστα από ποιόν…. Από την Ιντερπόλ….

Οι Σαουδάραβες πέτυχαν τη σύλληψη του κινητοποιώντας την Ιντερπόλ… Βλέπετε σε ποιανού τα χέρια έμεινε αυτός ο κόσμος ; Με τι ασχολείται η Διεθνής Αστυνομία…. Φαίνεται πως οι Σαουδάραβες σείχηδες που κολυμπάνε στο χρυσάφι, ρίχνουν τα χρήματα και δεν υπάρχει κανείς που να μην τους τον παραδίδουν…. Η ποινή για τον Χαμζά Κασγκαρί που θα παραδοθεί στην Σαουδική Αραβία είναι ο θάνατος… Μόνο από τον βασιλιά μπορεί να δοθεί χάρη…

Η Σαουδική Αραβία είναι μια χώρα με την πιο σκληρή εφαρμογή της Σαρίας… Χέρια, πόδια και κεφάλια ακόμα κόβονται εκεί…

Δημοκρατία ; Ποια δημοκρατία…. Αυτοί λοιπόν που λένε πως στη Συρία και στην Λιβύη δεν υπάρχει δημοκρατία και προσπαθούνε να την φέρουν, γιατί δεν μεταφέρουν και λίγη στον Σαουδαραβικό λαό;

Δεν ξέρω, άραγε υπήρξε κανείς δημοσιογράφος που να το ρωτήσει αυτό στους Ομπάμα, Κλίντον, Ερντογάν και Μπαν Κι Μουν ;

…………………

Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Αφρίκα

Αρθρογράφος Σενέρ Λεβέντ 16-2-2012