ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΒΟΥΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Το κόμμα DΕB συναντήθηκε με τον κόσμο στο χωριό Στροφή

Στις 10 Φεβρουαρίου ημέρα Παρασκευή ο πρόεδρος του κόμματος Φιλίας –Ειρήνης-Ισότητας και η ομάδα του μετείχαν στο ναμάζι της Παρασκευής μαζί με τον κόσμο στο χωριό Στροφή. Μετά την προσευχή ο πρόεδρος του κόμματος Μουσταφά Αλή Τσαβούς απευθήνθηκε στον κόσμο. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στο πως κλάπηκαν τα δικαιώματα της μειονότητας και πως καμμάι από τις προσδοκίες δεν εκπληρρώθηκε στο διάστημα που πέρασε.

Δήλωσε πως μετά το 1988 πέρα από κάποια πολιτικά δικαιώματα, οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης δεν είχαν κανένα κέρδος και ο μειονοτικός είχε την αντιμετώπιση ορφανού παιδιού. Περιέγραψε πως η μειονότητα τραβάει πολλά βάσανα για να μπορέσει να μορφώσει τα παιδιά της, αλλά παρά τις τόσες προσπάθειες και την ταλαιπωρία, ποτέ δεν διασφαλίστηκε η δυνατότητα να δουλέψουν τα παιδιά μας στο δημόσιο.

 Περιέγραψε το πώς οι μορφωμένοι νέοι απενεργοποιούνται στα χωράφια και στις γωνιές των καφενείων. Είπε πως καθώς ο ίδιος και οι φίλοι του δεν μπορούσαν να μείνουν θεατές σε αυτή την πορεία , από το 2010 εθελοντικά ανέλαβαν καθήκοντα, έχοντας ως στόχο να αποτελέσουν την φωνή του Τούρκου της Δυτικής Θράκης, ώστε να μεταφέρουν στις αρμόδιες αρχές τα βάσανα του.

Είπε πως μέχρι σήμερα οι Τούρκοι δεν έβγαλαν κάποιο πρόβλημα για την Ελλάδα, παρέμειναν συνεχώς πιστοί στην πατρίδα τους, εκπλήρωσαν κατά γράμμα όλα τα καθήκοντα που είχαν ως πολίτες, αλλά η Ελλάδα δεν νοιάστηκε για αυτό και το αγνόησε.

Περιέγραψε πως τα μεγάλα κόμματα από τον φόβο της ψήφου δεν λύνουν τα προβλήματα, και ότι με λύπη παρατηρεί πως τα προβλήματα κάθε μέρα μεγαλώνουν και έχουν φτάσει πια σε κατάσταση αδιεξόδου.

Ανέφερε πως στόχος του δεν είναι η σύγκρουση αλλά το να κάτσουν σε ένα τραπέζι και με ανθρώπινη επικοινωνία να αναζητήσουν λύσεις μαζί με τους Έλληνες φίλους. Περιέγραψε πως αυτοί οι οποίοι λένε πως το κόμμα είναι ακραίο δυστυχώς δεν είναι αντικειμενικοί. Διότι οι επιθυμίες των Τούρκων της Δυτικής Θράκης είναι πολύ αθώες, θέλουν μόνο τα δικαιώματα που πηγάζουν από τις συνθήκες και επίσης να ζουν σαν τους Έλληνες σαν πολίτες πρώτης κατηγορίας. Ευχαρίστησε τον κόσμο της Στροφής για το ότι τον άκουσε με υπομονή και αποχώρησαν

 Ιστοσελίδα του κόμματος DEB 11-2-2012

Σχόλιο : Η αλήθεια είναι πως αν δεν υπήρχαν κάποιοι καθυστερημένοι, φανατικοί και εξωνημένοι να αποτρέπουν τα παιδιά από τα δημόσια σχολεία, θα υπήρχαν άνετα περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι διότι θα ξέραν και τη γλώσσα καλά. Χαρακτηριστικά θυμάμαι μουσουλμάνο μαθητή μου σε δημόσιο σχολείο ο οποίος ήταν ο καλύτερος με διαφορά μαθητής στην τάξη και φυσικά μιλούσε άπταιστα ελληνικά. Αυτός τώρα ενήλικας πια, τι πρόβλημα να αντιμετωπίσει σε οποιεσδήποτε εξετάσεις ;