ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥΡΚΑΛΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η Ελλάδα θα υποδεχτεί Τουρκάλες γυναίκες !

Το παράρτημα Αδριανούπολης του Συμβουλίου Τουρκάλων Γυναικών που είναι ένας διεθνής φορέας με έμφαση στις ανθρωπιστικές δραστηριότητες επισκέφτηκε την Ελληνίδα Πρόξενο Αδριανούπολης κυρία Κατερίνα Βαρβαρίγου στο γραφείο της. Στην επίσκεψη η κυρία Βαρβαρίγου ανέφερε πως κατά την παγκόσμια μέρα γυναικών στις 8 Μαρτίου θα υποδεχτεί στην Ελλάδα τις Τουρκάλες γυναίκες.

Σχετικά με αυτό το θέμα η αρθρογράφος Νουρχάν Οκιγιάγι έγραψε στην στήλη της στην εφημερίδα Χουντούτ τα εξής :

 Η διοίκηση του συλλόγου μας που έχει το χαρακτηριστικό πως είναι ένας διεθνής σύλλογος, επισκεφτήκαμε στο γραφείο της την Ελληνίδα πρόξενο Αδριανούπολης κυρία Κατερίνα Βαρβαρίγου, η οποία διορίστηκε πριν από λίγους μήνες στην Αδριανούπολη. Κατά την εθιμοτυπική και γνωριμίας αυτή επίσκεψη περιγράψαμε τον σύλλογο Τουρκάλων Γυναικών (National Counsıl of Turkısh Women). Αναφέραμε πως ο σύλλογος μας είναι μέλος του ICW και της UNESCO

……………….

Αναφέραμε πως χαρίσαμε σε σύλλογο αναπήρων από την Σλοβενία που είχε επισκεφτεί την Άγκυρα διάφορα όργανα ανάλογα με τις ανάγκες τους. Όταν κατά την συνομιλία μας έγινε λόγος για δραστηριότητες του συλλόγου μας – που παρέχει κοινωνικές υπηρεσίες και στήνει διεθνείς γέφυρες- που απευθύνονται σε γυναίκες γειτονικών χωρών, μας χαροποίησε και εμένα ως πρόεδρο αλλά και τα μέλη του Δ.Σ. το γεγονός πως η πρόξενος έδειξε ενδιαφέρον και είδε το θέμα θετικά.

Οι γυναίκες όπου και να είναι τα προβλήματα πάνω κάτω είναι ίδια. Η κυρία πρόξενος ανέφερε πως και στις ευρωπαϊκές χώρες όπου υπηρέτησε υπάρχουν τα ίδια προβλήματα και τόνισε την αναγκαιότητα επίλυσης τους.

Κατά την συνάντηση υπογραμμίσαμε πως στις δραστηριότητες μας που απευθύνονται στις γυναίκες θα είναι επωφελής η στήριξη από τις τοπικές αυτοδιοικήσεις.

…………………

Η κυρία πρόξενος ανέφερε πως στις 8 Μαρτίου-Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών θα υποδεχτεί ως μουσαφίρισσες στην Ελλάδα το Συμβούλιο Τουρκάλων Γυναικών. Αυτού τους είδους οι ανθρώπινες κινήσεις, δεν γνωρίζουν σύνορα, γλώσσες, θρησκείες και πατρίδες. Είμαστε δίπλα στις γυναίκες που έχουν ανάγκη. Στοχεύουμε στην καλή παρουσίαση της πόλης μας και της χώρας μας. Αποτελεί καθήκον μας φέρνοντας στο φως τον ιστό της ιστορίας να παρουσιάσουμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κληρονομιά του παρελθόντος μας.

……………………

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 1-2-2012

Σχόλιο : Να μην γράψω πολλές κακίες…Απλά ελπίζω αν πρέπει να φιλοξενήσουμε αυτές τις κυρίες, ας τις πάμε οπουδήποτε εκτός Ελληνικής Θράκης. Αλλιώς αν είναι να συμβάλουμε με χρήματα μας στην ομογενοποίηση…