ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΣΤΕΓΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Κατάρρευση στέγης ελληνοορθόδοξης εκκλησίας στο Ζόνγκουλντακ

Μεγάλο τμήμα ιστορικής εκκλησίας στην περιοχή Κόζλου του Ζόγκουλντακ κατέρρευσε. Η εκκλησία που μέρος της κατέρρευσε και τα προηγούμενα έτη, αναμένει έγκριση για επισκευή από το Συμβούλιο Προστασίας Φυσικής Κληρονομιάς. Λόγω της έντονης βροχόπτωσης και χιονόπτωσης στο Ζόγκουλντακ, κατέρρευσε η στέγη της εκκλησίας, η οποία τα προηγούμενα χρόνια είχε χάσει από κατάρρευση και τους τοίχους.

Η εκκλησία που αναφέρεται πως έχει μείνει από τους Έλληνες, αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για τα γύρω σπίτια και το σχολείο που υπάρχει εκεί. Αναφέρεται ότι για την επισκευή της εκκλησίας που βρίσκεται δίπλα στο Ιμάμ Χατίπ Λύκειο του Κοζλού αναμένεται η έγκριση από το Συμβούλιο Προστασίας Φυσικής Κληρονομιάς.

Ο Χουσείν Γιλμάζ αντιδήμαρχος του Κοζλού δήλωσε πως έχει στείλει το σχέδιο στο Συμβούλιο και ότι αναμένεται εντός του Φεβρουαρίου να γίνει η σχετική προκήρυξη για το έργο.

Σχόλιο : Για να δούμε ο Έλληνας πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη θα διαμαρτυρηθεί με επιστολές στον δήμαρχο στον νομάρχη και στο αρμόδιο Συμβούλιο της Τουρκίας ; Διότι ο ομόλογος του στην Ρόδο Τούρκος πρόξενος αυτό έκανε όταν κατέρρευσε τμήμα ενός τζαμιού εκεί….Φυσικά αντιλαμβάνεστε ότι να περιμένουμε κάτι τέτοιο από την παρούσα ελληνική πολιτική σκηνή είναι έργο επιστημονικής φαντασίας…

 Ιστοσελίδα http://www.sondakika.com   31-1-2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone