ΜΙΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΕΙ ΑΙΜΑ

Προαγωγή για το πολυσυζητημένο όνομα 

Ο Ραμαζάν Αγιουρέκ το όνομα του οποίου είχε συζητηθεί στην δίκη Χράντ Ντινκ, έγινε Πρόεδρος στο Συμβούλιο Επιθεωρητών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Με αυτήν την προαγωγή ο Ακγιουρέκ εντάχθηκε απευθείας στο οργανόγραμμα λειτουργίας του αρχηγού της αστυνομίας Μεχμέτ Κιλιτσλάρ. Στα πλαίσια των εδώ και καιρό αναμενόμενων στους διαδρόμους της αστυνομίας αυτών των αλλαγών, το όνομα που προβάλλει είναι ο μέχρι τώρα τελών χρέη Διευθυντή της Διεύθυνσης Στρατηγικής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ραμαζάν Ακγιουρέκ. Ο Ραμαζάν Ακγιουρέκ προήχθη στη θέση του Προέδρου του Συμβουλίου Επιθεωρητών. Με αυτό τον διορισμό αποκτά αξίωμα ισοδύναμο του αστυνομικού υποδιευθυντή στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

…………………..

Ποιος είναι ο Ραμαζάν Ακγιουρέκ ;

Ήταν αστυνομικός διευθυντής Τραπεζούντας όταν πέταξαν την βόμβα στα Mcdonalds. Προστάτευσε και έκανε καταδότη της αστυνομίας τον Ερχάν Τουντζέλ, που ήταν ο άνθρωπος που είχε δώσει την βόμβα στον Γιασίν Χαγιάλ. Στα καθήκοντα του αυτά ήταν και όταν στις 5-2-2006 δολοφόνησαν τον ιερέα Σαντόρο. Όταν στις 19-1-2007 δολοφόνησαν τον Χραντ Ντινκ ήταν επικεφαλής της Διεύθυνσης Πληροφοριών της Τραπεζούντας, αρμόδιος δηλαδή για την αξιολόγηση των πληροφοριών. Δεν ενημέρωσε όμως την αστυνομία Κωνσταντινούπολης πως θα δολοφονηθεί ο Ντινκ. Δύο χρόνια μετά την δολοφονία απομακρύνθηκε από τα καθήκοντα του για ένα σύντομο διάστημα. Με βοήθεια από το Υπουργείο Εσωτερικών κέρδισε διοικητικά την υπόθεση και διορίστηκε επικεφαλής της Διεύθυνσης Στρατηγικής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης. Η κυβέρνηση λοιπόν προήγαγε τον Ακγιουρέκ που για την υπόθεση Ντινκ είχε δηλώσει πως ¨κάναμε το καθήκον μας¨, κάνοντας τον επικεφαλής του Συμβουλίου Επιθεωρητών, πόστο ισοδύναμο με τον υποδιοικητή της αστυνομίας. Δηλαδή από το πόστο αυτό ο Ακγιουρέκ θα ελέγξει ο ίδιος τον εαυτό του για την υπόθεση Ντινκ.

Εφ. Μπιργκιούν 2-2-2012

 

 Σχόλιο : Να θυμίσουμε επίσης την περίπτωση του Ερντάλ Εμανέτ, είναι ο νυν αστυνομικός υποδιευθυντής Λευκωσίας στον τουρκοκυπριακό τομέα και καταζητούμενος από την Ιντερπόλ για την δολοφονία του Σολομού πάνω στον ιστό…Θυμηθείτε το ¨παληκάρι¨ αυτό

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone