ΠΟΙΝΗ ΙΣΟΒΙΩΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΑΡΧΗΓΟΣ

Ισόβια αντιμετωπίζει ο Μπασμπούγ

Ολοκληρώθηκε το κατηγορητήριο για τον πρώην αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ιλκέρ Μπασμπούγ ο οποίος προφυλακίστηκε στα πλαίσια της έρευνας για την υπόθεση ¨Φακέλωμα Διαδικτύου¨. Ο Μπασμπούγ αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Στο κατηγορητήριο στο οποίο αναφέρεται ως μόνος ύποπτος ο Μπασμπούγ εκτός από τα ισόβια αντιμετωπίζει και φυλάκιση από 15 έως 22,5 χρόνια. Στο κατηγορητήριο που ετοιμάστηκε από τον εισαγγελέα ειδικής δικαιοδοσίας Τζιχάν Κανσίζ ζητείται η να τιμωρηθεί με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για το αδίκημα της ¨απόπειρας ανατροπής της κυβέρνησης της Τουρκικής Δημοκρατίας διά της χρήσης ισχύος και βίας ή παρεμπόδιση εν μέρει ή ολοκληρωτική της εκ μέρους της άσκησης καθηκόντων¨. Το κατηγορητήριο εγκρίθηκε από τον αρχιεισαγγελέα Κωνσταντινούπολης Φικρέτ Σετσέν και στάλθηκε στο 13ο Κακουργιοδικείο Κωνσταντινούπολης. Ζητείται το κατηγορητήριο να ενωθεί με την υπόθεση Φακέλωμα Διαδικτύου.

Κατηγορητήριο 39 σελίδων

Στο 39 σελίδων κατηγορητήριο που ετοιμάστηκε από τον εισαγγελέα Τζιχάν Κανσίζ ο Μπασμπούγ αναφέρεται ως μόνος ύποπτος και αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης για ¨απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης της Τουρκικής Δημοκρατίας διά της χρήσης ισχύος και βίας ή παρεμπόδιση εν μέρει ή ολοκληρωτική της εκ μέρους της άσκησης καθηκόντων¨, συν 15 έως 22,5 χρόνια φυλακή ως ¨επικεφαλής της τρομοκρατικής οργάνωσης Εργκενέκον¨.

……………………

Εφ. Χουριέτ 2-2-2012