ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ¨ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ 1453¨

Χριστιανικό μποϊκοτάζ στο ¨Κατάκτηση 1453¨

Γερμανικός Χριστιανικός Σύλλογος ονόματι Via Dolorosa κάλεσε τους χριστιανούς να μην δούνε την ταινία 1453 που περιγράφει την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης.

Στην ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρεται πως ¨Οι Τούρκοι αντί να γιορτάζουν την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης, πρέπει να ντρέπονται για τις ζημίες που προκάλεσαν στους χριστιανούς¨.

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΗΡΞΕ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ

Επεισοδιακό υπήρξε το φιλμ του Φαρούκ Ακσόι ¨Κατάκτηση 1453¨ πριν ακόμη μπει στις αίθουσες ! Η ταινία που περιγράφει την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης από τον Σουλτάνο Μωάμεθ τον Πορθητή θα προβληθεί στις 16 Φεβρουαρίου στις 14.53 σε Γερμανία, Ολλανδία, Αυστρία, Βέλγιο, Αίγυπτο, Μαλαισία και Ινδονησία. Μετά από την καμπάνια που άρχισε πριν κάποιο καιρό στην Ελλάδα, τώρα ο χριστιανικός σύλλογος Via Dolorosa στην Γερμανία έκανε έκκληση για μποϊκοτάζ.

¨ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΥΝΕ ΤΟ ΦΙΛΜ¨

Ο σύλλογος ισχυρίζεται πως οι Τούρκοι δεν σέβονται τα διαφορετικά πιστεύω και τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ στην ανακοίνωση περί μποϊκοτάζ αναφέρει τα εξής : ¨Ο Πορθητής αφού πήρε την Κωνσταντινούπολη και έκανε την Αγία Σοφία τζαμί, επέτρεψε για τρεις μέρες στους στρατιώτες του να δολοφονούν, να ληστεύουν και να βιάζουν γυναίκες. Η πόλη μετατράπηκε σε λίμνη αίματος. Στην πραγματικότητα η ημέρα της κατάκτησης δεν πρέπει να είναι γιορτή για την Τουρκία. Θα έπρεπε περισσότερο να ντρέπονται για τις ζημιές που προκάλεσαν στα ανθρώπινα δικαιώματα και τους χριστιανούς. Συμβουλεύουμε τους χριστιανούς να μη δούνε αυτήν τη ταινία¨.

Εφ. Σταρ 3-2-2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone