ΧΛΕΥΑΣΜΟΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Χλεύασαν τον Ατατούρκ

 Η φωτογραφία αυτή η οποία την περασμένη εβδομάδα άρχισε να μοιράζεται στο Facebook, πολύ σύντομα έφτασε σε χιλιάδες χρήστες.

Η φωτογραφία που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις δείχνει 4 μαθήτριες με μαντίλα του θρησκευτικού σχολείου Kartal Anadolu οι οποίες χλευάζουν την προτομή του Ατατούρκ.

Οι αρθρογράφοι Γκιουνγκιόρ Μενγκί και Μουσταφά Μουτλού της εφημερίδας Βατάν στο σημερινό τους άρθρο εξετάζουν αυτό το περιστατικό που προκάλεσε χιονοστιβάδα αντιδράσεων και ασκούνε κριτική στην διοίκηση του σχολείου. Για την φωτογραφία ο Μενγκί γράφει : ¨Είναι σαφές πως ο Ατατούρκ παρουσιάστηκε κακά στο σχολείο. Ακόμα και θρησκευτικά δεν εκπαιδεύονται καλά. Η ευσυνειδησία δεν είναι το μισό της θρησκείας ; ¨

Ο Μουτλού απευθύνει στην διοίκηση του σχολείου αυτήν την ερώτηση : Το κράτος λοιπόν ξόδεψε αι συνεχίζει να ξοδεύει τόσα χρήματα για να σπουδάσει αυτά τα καημένα παιδιά που κάνουν κέρατα και βάζουν τα δάχτυλα τους στα ρουθούνια της προτομής του Ατατούρκ ;

Εφ. Ραντικάλ 17-2-2012

Σχόλιο : Οι πραγματικοί καημένοι της ιστορίας είναι οι αρθρογράφοι που για να κρατήσουν την θεσούλα τους νοιώθουν την ανάγκη να ασκήσουν κριτική σε ένα τόσο ασήμαντο -για νορμάλ κοινωνίες- γεγονός…..

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone