ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΡΙ ΑΡΜΕΝΙΩΝ

Γιλντιρίμ : Υπάρχουν εξωτερικές δυνάμεις που χαϊδεύουν και εξωθούν τους Αρμένιους

Ο υπουργός Μεταφορών, Ναυτιλίας και Επικοινωνιών Μπιναλί Γιλντιρίμ ανέφερε πως σήμερα όπως γινόταν πριν και μετά τον 1ο Παγκόσμιο πόλεμο ¨ Υπάρχουν εξωτερικές δυνάμεις που χαϊδεύουν και εξωθούν τους Αρμένιους¨ και είπε πως ¨Η ίδια νοοτροπία δεν σταματά και σήμερα. Αδιάκοπα συνεχίζονται στην Γαλλία, στην Ελβετία και αλλού αυτές οι αρμενικές λογικές περί κατοχής¨.

Ο Γιλντιρίμ μετέχοντας στην εκδήλωση που οργανώθηκε από τον Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Ερζιντζανιωτών επ΄ευκαιρία της 94ης επετείου σωτηρίας από τον εχθρικό ζυγό, είπε πως 94 χρόνια πριν μονάδα υπό τον Χαλίλ Πασά και με την εντολή του Καζίμ Καραμπεκίρ έδωσε τέλος στην κατοχή του Ερζιντζάν, η πόλη επέστρεψε στην σημαία της και οι ελπίδες πρασίνισαν πάλι.

Ο Γιλντιρίμ τόνισε πως μετά από εκείνη τη μέρα με χαρά κυματίζει το σύμβολο εκείνο της ανεξαρτησίας και είπε : ¨ Σήμερα όπως γινόταν πριν και μετά τον 1ο Παγκόσμιο πόλεμο, υπάρχουν εξωτερικές δυνάμεις που χαϊδεύουν και εξωθούν τους Αρμένιους. Στόχευαν μέσω των αρμενικών επιθέσεων να αδυνατίσουν τη χώρα και να κομματιάσουν τα εδάφη του υπόλοιπου της αυτοκρατορίας στα ανατολικά. Η ίδια νοοτροπία δεν σταματά και σήμερα. Αδιάκοπα συνεχίζονται στην Γαλλία, στην Ελβετία και αλλού αυτές οι αρμενικές λογικές περί κατοχής¨

Ανέφερε πως για αυτό έχει μεγάλη σημασία η 13η Φεβρουαρίου, διότι έχει χαραχτεί στην ιστορία πως δεν πάει στον χαρακτήρα του τουρκικού έθνους να ζει υπό κατοχή και ότι δεν θα μπορέσει να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο.

¨Η φεγγάρι-άστρο σημαία μας θα κυματίζει αιώνια¨

Ο Γιλντιρίμ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τους μάρτυρες που έδωσαν τη ζωή τους για το Ερζιντζάν και είπε ¨Αυτοί οι οποίοι σήμερα προσπαθούνε να ανακατέψουν τη χώρα μας, να διαταράξουν την γαλήνη μας και να φέρουν αντιμέτωπους στο έθνος μας τον έναν με τον άλλον, θα πρέπει να ξέρουν πολύ καλά πως η φεγγάρι-άστρο σημαία μας θα κυματίζει αιώνια¨.

………………….

 Εφ. Ζαμάν 11-2-2012

Σχόλιο : Η συγκεκριμένη χρονική παρομοίωση που κάνει ο Γιλντιρίμ, ενέχει κάποια έμμεση απειλή ή εγώ είμαι καχύποπτος ; Διότι η περίοδος στην οποία παραπέμπει είναι ακριβώς τότε που έγινε η γενοκτονία…