ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΡΜΕΝΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΤΟ ΑΛ ΤΖΑΖΙΡΑ

Το ¨Τα τατουάζ της γιαγιάς μου¨ στο Αλ Τζαζίρα

Το διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα πρόβαλε το ντοκιμαντέρ της Σουζάν Καρνταλιάν με τίτλο ¨Τα τατουάζ της γιαγιάς μου¨. Η προβολή του καθημερινά στο διάστημα από 11-18 Ιανουαρίου και σε ώρες υψηλής τηλεθέασης προκάλεσε την σκληρή αντίδραση κάποιων τουρκικών ΜΜΕ. Το ντοκιμαντέρ ¨Τα τατουάζ της γιαγιάς μου¨ που σκηνοθέτησε η Αρμένισα Σουζάν Καρνταλιάν προβλήθηκε επί μια εβδομάδα στο αγγλικό Αλ Τζαζίρα.

Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται στα πλαίσια της εκπομπής ¨Μάρτυρας¨ του Αλ Τζαζίρα. Στην εκπομπή ¨Μάρτυρας¨ προβάλλονται βραβευμένα ντοκιμαντέρ σχετικά με συρράξεις και καταστροφές ανά τον κόσμο, από το Ναϊρόμπι στην Παλαιστίνη, από την Ιαπωνία ως τη Σομαλία και από την Λιβύη ως την Τουρκία.

Τα τουρκικά ΜΜΕ σχολίασαν την προβολή του ντοκιμαντέρ με θέμα την αρμενική γενοκτονία από το Αλ Τζαζίρα, ως ¨σκάνδαλο-χτύπημα από το Αλ Τζαζίρα προς την Τουρκία¨. Στα συγκεκριμένα άρθρα αναφέρεται πως ¨το ντοκιμαντέρ για την δήθεν αρμενική γενοκτονία αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις στην Τουρκία¨ και καλούνε για ρατσιστικές πρακτικές.

Η σκηνοθέτης Καρνταλιάν δήλωσε στο περιοδικό Armenian Weekly που βγαίνει στις ΗΠΑ πως η προβολή του ντοκιμαντέρ στο αγγλικό Αλ Τζαζίρα ήταν μια επιτυχία και ότι έτσι το ντοκιμαντέρ θα φτάσει σε ευρύτερες μάζες.

ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΑΤΟΥΑΖ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

Το 58 λεπτών ντοκιμαντέρ ¨Τα τατουάζ της γιαγιάς μου¨ περιγράφει την έρευνα που έκανε η Καρνταλιάν για να αποκαλύψει τις θηριωδίες που άφησαν τα ίχνη τους στο σώμα της γιαγιάς της.

……………………….

Σχόλιο : Για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν τι περιέχει αυτό το ντοκιμαντέρ ας δούνε μια παλιότερη ανάρτηση μας στη διεύθυνση

http://tourkikanea.gr/2011/10/ermeni-9/

Κουρδικό πρακτορείο Φιράτ 19-1-2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone