ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠΕΞ

18 Φεβρουαρίου 2012, Υπουργείο Εξωτερικών

Σχετικά με τις δηλώσεις του Σταύρου Δήμα για την χώρα μας

 Παράξενες υπήρξαν οι φράσεις που χρησιμοποίησε στις 16 Φεβρουαρίου σχετικά με τη χώρα μας ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Σταύρος Δήμας, σε συνέδριο που έγινε στην Αθήνα παρουσία του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Φογκ Ρασμούσεν επ΄ευκαιρία των 60 ετών της Ελλάδας ως χώρας μέλους του ΝΑΤΟ.

 Είναι γνωστή σε όλες τις πλευρές –της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης- η σημασία που αποδίδουμε στην συμπεριφορά στην βάση μιας θετικής ατζέντας ανάμεσα στις χώρες μας. Ενώ λοιπόν αναμενόταν η ενδυνάμωση αυτής της θετικής ατζέντας κατά τις τελετές για την 60η ταυτόχρονη επέτειο συμμετοχής των χωρών μας στην συμμαχία του ΝΑΤΟ, οι ισχυρισμοί και οι κατηγορίες αυτού του τύπου από τις Ελληνικές αρχές δεν ταιριάζουν στο συμμαχικό πνεύμα και δεν συνάδουν με την θετική ατζέντα στις σχέσεις των χωρών μας στην οποία δίνουμε σημασία και καταβάλλουμε έντονες προσπάθειες για αυτήν.

Πιστεύουμε πως τα υπάρχοντα θέματα με την Ελλάδα μπορούν να ξεπεραστούν. Θα συνεχίσουμε να καταβάλουμε προσπάθεια για την επίτευξη μιας μόνιμης λύσης σε αυτά τα θέματα, αλλά δεν βλέπουμε ως χώρο επίλυσης τους τις πολυμερείς πλατφόρμες συνεργασίας όπως το ΝΑΤΟ. Με αυτή την ευκαιρία καλούμε την Ελλάδα να καταβάλλουμε από κοινού προσπάθεια για την επίλυση διμερών θεμάτων όχι δια του τύπου και εις βάρος πλατφόρμων αποδοτικής συνεργασίας, αλλά ως δύο φίλιες και συμμαχικές χώρες.

 Ιστοσελίδα τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών 18-2-2012 

Σχόλιο : Να θυμίσουμε τι είχε δηλώσει ο Έλληνας ΥΠΕΞ :  «Η Ελλάδα από τα μέσα του 70 αντιμετωπίζει μόνιμη απειλή από έναν από τους συμμάχους της, την Τουρκία. Η σιωπή του ΝΑΤΟ από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ήταν εκκωφαντική. Η συστηματική αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας από την Τουρκία είναι και αντιμετωπίζεται από τον ελληνικό λαό, ως πραγματική και άμεση απειλή. Υπό το πρίσμα αυτό, η συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ δεν έχει κατορθώσει να απαντήσει στη σημαντική αυτή απειλή»

Επιτέλους είπε ένας Έλληνας ΥΠΕΞ τα αυτονόητα !Άντε μπας και από υπουργείο Εξωτερικών τεμενάδων καταστεί ΕΛΛΗΝΙΚΟ υπουργείο Εξωτερικών. 

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone