ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΤΣΕΚ…

Τσιτσέκ : Στην ιστορία μας δεν υπάρχει γενοκτονία 

Ο πρόεδρος της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης (TBMM) Τζεμίλ Τσιτσέκ δήλωσε : Απευθύνομαι από εδώ σε όλο τον κόσμο. Στην ιστορία μας δεν υπάρχει καταπίεση, διώξεις,κατοχή, γενοκτονία και καμμία αθλιότητα

 Ο πρόεδρος της βουλής Τσιτσέκ μετείχε στις τελετές για την 92η επέτειο από την απελευθέρωση του Καχραμάνμαράς. Η τελετή επί της οδού Τραπεζούντας άρχισε με τα συγχαρητήρια για την γιορτή που έδωσαν ο νομάρχης του Καχραμάνμαράς Σουκρού Κοτζάτεπέ, ο Διοικητής Φρουράς Σαδίκ Γιλντίζ και ο δήμαρχος Μουσταφά Ποϊράζ.

……………………

Μιλώντας στην τελετή ο πρόεδρος της βουλής Τζεμίλ Τσιτσέκ είπε πως όταν πριν από χίλια χρόνια ήρθε στην Ανατολία το τουρκικό έθνος η πατρίδα δεν έγινε εύκολα. Ο Τσιτσέκ ανέφερε πως για να γίνουν αυτά τα χώματα πατρίδα θυσιάστηκαν εκατομμύρια μάρτυρες, και είπε :

¨ Δεν πρέπει να ξεχνιέται ότι οι σταυροφορίες άρχισαν μαζί με τον ερχομό των Τούρκων στην Ανατολία. Στόχος τους ‘ήταν να πετάξουν τους Τούρκους από την Ανατολία αλλά δεν τα κατάφεραν. Αυτό το προδοτικό σχέδιο εσείς το χαλάσατε. Δεν επιτρέψατε να παιχτεί η τελευταία σκηνή σε αυτό το χιλιόχρονο σχέδιο. Τα τουρκικό έθνος με έκσταση ξεσηκώθηκε και κρατήθηκε στη ζωή. Το ευγενικό αυτό έθνος που είχε κουραστεί να πολεμά για χρόνια, ανανέωσε την πίστη του με την νίκη στο Καχραμάνμαράς. Από εδώ για μια ακόμη φορά κραύγασε το «Ανεξαρτησία ή θάνατος» ¨.

…………….

Στην ομιλία του ο Τσιτσέκ αναφέρθηκε στους αρμενικούς ισχυρισμούς, τονίζοντας πως στην τουρκική ιστορία δεν υπάρχει ούτε ένας μαύρος λεκές. Ο Τσιτσέκ ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας : Απευθύνομαι από εδώ σε όλο τον κόσμο. Στην ιστορία μας δεν υπάρχει καταπίεση, διώξεις, κατοχή, γενοκτονία και καμμία αθλιότητα. Στις ιστορίες άλλων εθνών υπάρχουν πολλά από αυτά. Είμαστε ένα έθνος που αντιμετωπίζει την ιστορία του, ντροπές δεν έχουμε στην ιστορία μας, το μητρώο μας είναι πεντακάθαρο. Ξέρουμε ότι αποτελούμε συνέχεια μις μεγάλης ιστορίας και ενός μεγάλου πολιτισμού.

…………………

Σαμάνιολου 12-2-2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone