ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΔΡΑΣ ΑΠO ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

Το κόμμα BDP χάνει ακόμη έναν βουλευτή του

Εγκρίθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο η ποινή φυλάκισης 2 ετών και ενός μηνός στον Κεμάλ Ακτάς που εξελέγη βουλευτής κρατούμενος ων. Με βάση το άρθρο 76 του Συντάγματος ο Ακτάς χάνει την έδρα του.

ΑΓΚΥΡΑ – Και ενώ δεν έχει βρεθεί ακόμη κάποια λύση για τους κρατούμενους βουλευτές, ήρθε ακόμη μια εξέλιξη για να ταράξει τα νερά της πολιτικής. Το Ανώτατο Δικαστήριο ενέκρινε την ποινή που είχε επιβληθεί στον κρατούμενο βουλευτή του BDP Κεμάλ Ακτάς. Ο Ακτάς χάνει την βουλευτική του έδρα.

Βγήκε ακόμη μια απόφαση που θα προκαλέσει συζητήσεις περί ¨διορισμένων-εκλεγμένων¨ στην πολιτική. Ο Κεμάλ Ακτάς είχε τιμωρηθεί από το 5ο κακουργιοδικείο του Ντιγιαρμπακίρ σε φυλάκιση 2 ετών και ενός μηνός για ομιλία που είχε κάνει στο Νεβρόζ του 2006. Η ποινή εγκρίθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο και έτσι έχασε την επάρκεια του εκλέγεσθαι. Η έγκριση του Ανώτατου Δικαστηρίου στάλθηκε στην βουλή από το δικαστήριο του Ντιγιαρμπακίρ.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια ¨πρώτη¨ στην ιστορία της Τουρκικής Δημοκρατίας. Απέναντι σε αυτή την απόφαση, οι αιρετοί τη βουλής δεν έχουν άλλη επιλογή.

…………………..

 Εφ. Ραντικάλ 29-2-2012