ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΜΙΤ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΓΝΩΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ

Μεχμέτ Μπαρανσού : Συνελήφθησαν υπάλληλοι της ΜΙΤ που με παρακολουθούσαν

Ο αρθρογράφος της εφημερίδας Ταράφ Μεχμέτ Μπαρανσού που είχε πάει για μια συνάντηση σε καφετέρια στο Μπαχτσελίεβλέρ, κατέφυγε στην αστυνομία ισχυριζόμενος πως δύο άτομα εκ των οποίων η μία γυναίκα, τον παρακολουθούσαν. Ο Μπαρανσού ανέφερε πως οι δύο συλληφθέντες ήταν μέλη της ΜΙΤ

 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – Ο αρθρογράφος της εφημερίδας Ταράφ Μεχμέτ Μπαρανσού σήμερα είχε πάει μαζί με τον αστυνομικό-προστάτη του σε ένα εμπορικό κέντρο στο Μπαχτσελίεβλερ όπου θα είχε μια συνάντηση.

 Ο Μπαρανσού ήρθε 20 λεπτά πριν από την συνάντηση και έκατσε σε μια καφετέρια. Στο μεταξύ αντιλαμβανόμενος πως τον παρακολουθούνε δύο άτομα ενημέρωσε πρώτα τον αστυνομικό του και μετά την αστυνομία. Αστυνομικοί του Α.Τ. Μπαχτσελίεβλέρ που κατέφτασαν συνέλαβαν τα δύο άτομα που κατήγγειλε ο Μπαρανσού. Ο Μπαρανσού πήγε στην αστυνομική υποδιεύθυνση όπου και υπέβαλλε μήνυση εναντίον τους.

ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΤΟΝ ΕΙΔΑ 3-4 ΦΟΡΕΣ ΑΚΟΜΗ

ο Μπαρανσού βγαίνοντας από την αστυνομία έκανε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους. Ο Μπαρανσού δήλωσε πως επωφελούμενος από την αμνηστία υπέβαλε αίτημα για μεταπτυχιακό στο πανεπιστήμιο του Μαρμαρά και συνέχισε λέγοντας : ¨ Κατέθεσα τα χρήματα που απαιτούνται. Αργότερα πήγα σε ένα εμπορικό κέντρο στην περιοχή Μπαχτσελίεβλέρ για μια τηλεδιάσκεψη. Μαζί με τον σωματοφύλακα μου πήραμε έναν καφέ. Πήγα 20 λεπτά νωρίτερα. Πηγαίνοντας άρχισαν τα περίεργα. Υπήρχε ένα αυτοκίνητο μάρκας Doblo. Το μπροστά τζάμι ήταν μαύρο ενώ πίσω δεν υπήρχε τζάμι. Μας μπήκαν υποψίες από αυτό. Μετά ήρθε ένα αυτοκίνητο με 4-5 άτομα μέσα και υποψιάστηκα ότι στου ενός το αυτί υπήρχε συσκευή υποκλοπών. Όταν μας είδαν ανέβηκαν σε άλλο αυτοκίνητο. Τέτοια παράξενα έγιναν. Μετά ανεβήκαμε πάνω. Εκεί υπήρχε μια ξανθιά κυρία και ένας άντρας. Εγώ αυτόν τον είχα δει άλλες 3-4 φορές παλιότερα.¨

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙ ΤΟΥ ΒΓΗΚΕ ΣΥΣΚΕΥΗ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ

Ο Μπαρανσού ανέφερε πως βλέποντας το ίδιο άτομο στην καφετέρια ανησύχησε και είπε : ¨Μετά από αυτό κάλεσα το 155 από το τηλέφωνο του σωματοφύλακα μου. Κάλεσα από το τηλέφωνο του γιατί πιστεύω πως παρακολουθούνε το τηλέφωνο μου. Για να μην με ακούσουν και διαφύγουν. 3-4 λεπτά με πήρε τηλέφωνο ένας αστυνομικός και μου είπε πως έστειλε ομάδα. Περιέγραψα το περιστατικό. Ανησύχησαν πολύ. Άρχισε ο πανικός. Καθώς όμως μιλήσαμε από το τηλέφωνο μου, υποψιάστηκαν. Μέσα ήταν δύο άτομα εκ των οποίων η μία γυναίκα. Έξω ήταν το αυτοκίνητο Doblo. Εκεί πόσα άτομα υπήρχαν δεν ξέρω. Όταν ξεκίνησαν να φύγουν ήρθε η αστυνομία. Μετά την καταγγελία μου η αστυνομία τους συνέλαβε. Όταν πήγα στην αστυνομία έμαθα πως επρόκειτο για μέλη της ΜΙΤ. Από το δεξί παπούτσι του ενός βγήκε μια συσκευή υποκλοπής. Την ώρα που συντάσσονταν η δικογραφία το είδα με τα μάτια μου. Μοιάζει με κλειδί αυτοκινήτου αλλά δεν είναι. Πάνω του έχει μια μικροσκοπική κάμερα. Τώρα γιατί με παρακολουθούσαν και τι επιδιώκουν, δεν ξέρω. Υπέβαλα μήνυση. Υπέβαλα μήνυση και στην ΜΙΤ και στη ΤΙΒ. Διότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνα μου¨.

ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΜΙΤ

Όταν ο Μπαρανσού ρωτήθηκε για το αν είναι σίγουρος πως τα άτομα που τον παρακολουθούσαν είναι της ΜΙΤ απάντησε λέγοντας : ¨Είναι ξεκάθαρο παιδιά, για να μην τους αποκαλύψω θα αναφέρω μόνο τα αρχικά τους. Η γυναίκα λέγεται Ç.Ç., ο άντρας M.U.G. και ο προϊστάμενος του τμήματος που ήρθε λέγεται S.T. Δίπλα στον προϊστάμενο ήρθε ακόμη ένα άτομο. Εκεί λοιπόν μου είπαν πως ¨Κύριε μου τα άτομα αυτά βρισκόταν εκεί για άλλο περιστατικό¨. Εγώ τους είπα πως «Πως ήταν για άλλο περιστατικό ; Στο ρεστοράν ήμασταν εγώ, ο σωματοφύλακας μου, το άτομο που συνάντησα και δύο άτομα στο πίσω τραπέζι. Άλλος κανένας. Και εγώ αυτό το άτομο το έχω δε και παλιότερα 4-5 φορές.»

Στην ερώτηση ¨Από πότε πιστεύετε πως σας παρακολουθούνε ¨, ο Μπαρανσού απάντησε πως ¨ Εγώ άρχισα να τους βλέπω αφού έγραψα για το περιστατικό στο Ουλούντερέ και μετά. Υποψιάστηκα βλέποντας το ίδιο άτομο 4-5 φορές. Πάνω του βρέθηκε συσκευή υποκλοπής. Να δούμε τι θα βγει. Πιθανότατα από εκεί θα βγούνε οι συνομιλίες μου. Ας περιμένουμε να δούμε¨.

Σχόλιο : Ο Μπαρανσού πρόσφατα με τα άρθρα του είχε έρθει σε δημόσια σύγκρουση με τον Ερντογάν , ενώ είχε κατηγορήσει και την ΜΙΤ για το περιστατικό στο Ουλούντερέ. Τώρα ο Ερντογάν είπε να τον παρακολουθούν ; Η μήπως η ΜΙΤ η ίδια θέλει να βρει τίποτε για να τον εκθέσει ; Δύσκολοι καιροί για τους εκτός συστήματος δημοσιογράφους…