ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΠΟΥΛΕΝΤ ΑΡΙΝΤΣ

Είναι πολιτισμένη γλώσσα ;

Ο Μπουλέντ Αρίντς προκάλεσε αντιδράσεις όταν δήλωσε πως δεν θα μπορέσει να γίνει εκπαίδευση στην μητρική γλώσσα στα Κουρδικά λέγοντας : ¨Είναι μήπως τα κουρδικά μια πολιτισμένη γλώσσα ; Τα τουρκικά είναι πολιτισμένη γλώσσα¨.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπουλέντ Αρίντς δήλωσε πως έστω και αν δεν υπάρχει κάποιο συνταγματικό εμπόδιο για την εκπαίδευση στην μητρική γλώσσα στα κουρδικά, αυτός δεν την υποστηρίζει. Ο Μπουλέντ Αρίντς είπε ¨Μα είναι τα κουρδικά μια πολιτισμένη γλώσσα ;¨, μετά είπε πως η μητρική εκπαίδευση πρέπει να είναι στα τουρκικά και μετά ανέφερε πως ¨Τα τουρκικά είναι μια πολιτισμένη γλώσσα¨

Προχτές το βράδυ ο Μπουλέντ Αρίντς απαντώντας στις ερωτήσεις της Σιρίν Παϊζίν στην εκπομπή ¨Τι γίνεται ¨ του καναλιού CNN TÜRK, απάντησε σε ερώτηση σχετικά με το θέμα της εκπαίδευσης στην μητρική γλώσσα λέγοντας τα εξής : Εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν τα κουρδικά μπορεί να είναι μόνο κατ΄επιλογήν μάθημα. Άλλως δεν είναι δυνατόν μια παιδεία από το δημοτικό ως το πανεπιστήμιο στα κουρδικά. Υπάρχει το συνταγματικό εμπόδιο για την εκπαίδευση στα κουρδικά. Αλλά και να μην υπήρχε πιστεύετε πως θα μπορέσει να είναι ποιοτική μια εκπαίδευση στα κουρδικά; Μα είναι πολιτισμένη γλώσσα τα κουρδικά ;Δεν σκεφτόμαστε μια τέτοια εκπαίδευση ως μητρική γλώσσα. Η εκπαίδευση στα τουρκικά από την μια διασφαλίζει ενότητα και επίσης τα τουρκικά είναι πολιτισμένη γλώσσα. Με τα τουρκικά μπορεί να παρασχεθεί υπηρεσία σε κάθε επίπεδο¨.

Εφ. Ταράφ 5-2-2012

Σχόλιο : Το φασισταριό έριξε το προσωπείο του. Και αναλογιστείτε ότι αυτός θεωρείται από τους πιο δημοκράτες της κυβέρνησης Ερντογάν. Ας κρατήσουμε τις δηλώσεις του. Θα μας χρειαστούνε όταν έρχονται στην Ελλάδα και μας δίνουν μαθήματα για το πως να φερόμαστε στην μουσουλμανική μειονότητα ….