ΝΕΕΣ ΑΓΩΓΕΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Νέα αγωγή του Ερντογάν σε βάρος του Αλτάν

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν υπέβαλε αγωγή ενάντια στον Αχμέτ Αλτάν-αρχισυντάκτη της εφημερίδας Ταράφ για το άρθρο του της 4ης Ιανουαρίου με τίτλο ¨Κρατική συνενοχή και ηθική¨.

Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στηριζόμενος στο άρθρο 12 του Τουρκικού Ποινικού Κώδικα περί ¨προσβολής δημόσιου λειτουργού¨, υπέβαλε αγωγή 30 χιλιάδων λιρών ενάντια στον Αχμέτ Αλτάν-αρχισυντάκτη της εφημερίδας Ταράφ που έγραψε στις 4ης Ιανουαρίου άρθρο με τίτλο ¨Κρατική συνενοχή και ηθική¨. Ο πρωθυπουργός Ερντογάν επίσης κίνησε επίσης διαδικασία αγωγής 7.500 χιλιάδων λιρών και στον Περιχάν Μαγντέν- αρθρογράφο της Ταράφ, για το άρθρο με τίτλο ¨Όχι πια κύριε πρωθυπουργέ¨ που έγραψε στις 5 Ιανουαρίου.

Στην κοινοποίηση που έστειλε ο Αχμέτ Οζέλ-δικηγόρος του πρωθυπουργού Ερντογάν σχετικά με το άρθρο του Αχμέτ Αλτάν με τίτλο ¨Κρατική συνενοχή και ηθική¨ αναφέρει πως ¨Χωρίς καμμία αναφορά σε επίσημο ή ανεπίσημο έγγραφο, σαν να μην άκουσε τις δηλώσεις που έκανε ο εντολέας μου την προηγούμενη μέρα, φτάνει σε συμπεράσματα και υποθέσεις που αποτελούν βαριές κατηγορίες και συκοφαντίες στο κείμενο που αναφέρει πως «Το κράτος στο οποίο ασκείς την πρωθυπουργία σου κομμάτιασε με βόμβες 35 παιδιά. Ή το κράτος που κυβερνάς σε έριξε σε παγίδα, ή εσύ εσκεμμένα τα σκότωσες. Εξήγησε μας πως δεν έπεσες στην παγίδα όταν βγαίνεις και στηρίζεις τους βομβιστές, κρύβεις τις αλήθειες από τον λαό και διαστρεβλώνεις τα περιστατικά. Να λογοδοτήσεις λοιπόν για τα σκοτωμένα παιδιά. Πες μας γιατί σκοτώσατε αυτά τα παιδιά¨.

……………..

Εφ. Ταράφ 28-1-2012