ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Όπου εμφανίζεται συλλαμβάνεται

Το έγκλημα της κοπέλα που συνελήφθη τέσσερεις φορές σε μια χρονιά είναι ότι ήταν διαδηλώτρια

Η 17χρονη νεφροπαθής Σ.Τ. από το Κιζίλτεπέ του Μάρντιν μέσα σε μια χρονιά συνελήφθη 4 φορές. Η κατηγορία πάντα ίδια : ¨ Διενέργεια προπαγάνδας υπέρ του ΠΚΚ μετέχοντας σε ανακοίνωση τύπου και σε διαδηλώσεις¨. Η νέα κοπέλα που είναι προφυλακισμένη στην κλειστή φυλακή τύπου Ε στο Μάρντιν, έχει τον πατέρα της και τον αδερφό της να είναι επίσης προφυλακισμένοι για παρόμοια αδικήματα.

Η 17χρονη Σ.Τ. συνελήφθη και προφυλακίστηκε για πρώτη φορά λόγω της συμμετοχής της σε μια κηδεία στις 23 Απριλίου. Παρέμεινε κρατούμενη 45 μέρες και αφέθηκε ελεύθερη. Μετά από κάποιο διάστημα πάλι συνελήφθη και προφυλακίστηκε λόγω συμμετοχής της σε μια διαδήλωση στον δρόμο. Στην πρώτη δικάσιμο αφέθηκε ελεύθερη, για να συλληφθεί για τρίτη φορά για συμμετοχή σε διαδήλωση και να αφεθεί μετά πάλι ελεύθερη. Η Σ.Τ. μια εβδομάδα πριν, συνελήφθη με τον πατέρα της-διανομέα της εφημερίδας Azadiya Welat, λόγω της συμμετοχής τους σε διαδήλωση.

Ο σύζυγος, ο γιός και η κόρη της φυλακισμένοι

Μιλώντας στην εφημερίδα Ταράφ η Σουπχιγιέ Τ. θύμισε πως για τον ίδιο λόγο έχει προφυλακιστεί και ο 19 ετών γιός της ο Βεντάτ. Αναφέρει πως η 17 ετών κόρη της είναι νεφροπαθής και λέει τα εξής : Μετά από κάθε διαδήλωση και διαμαρτυρία συνελάμβαναν την κόρη μου. Την προφυλάκιζαν και στην πρώτη δικάσιμο την άφηναν, αλλά αφήνοντας την την απειλούσαν πως ¨πάλι θα σε συλλάβουμε¨. Πάλι την συνέλαβαν και την έβαλαν στην φυλακή. Τώρα ο σύζυγος μου, ο γιός μου και η κόρη μου είναι στην φυλακή. Το νεφρό της κόρης μου κοντεύει να σταματήσει να λειτουργεί. Εάν δεν υπάρξει θεραπεία, εάν δεν την προσέξουν το νεφρό θα σταματήσει. Μάνα είμαι και τσιγαρίζομαι για αυτό. Πλέον δεν θέλουμε να υπάρχουν τέτοια πράματα. Δεν θέλω η κόρη μου να λειώσει στην φυλακή. Καμμιά μάνα να μην νοιώσει τον πόνο να πέφτει το παιδί της στην φυλακή. Αυτό είναι η ευχή μου¨.

Εφ. Ταράφ 7-2-2012