ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ-ΒΙΝΤΕΟ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΗΣ 72 ΕΤΩΝ ΓΙΑΓΙΑΣ ΓΚΙΟΥΛΟΥ

Η 72χρονη Γκιουλού Εμπέ που ζει στο Τσανάκκαλε παρά την μεγάλη της ηλικία κάθε μέρα για να ταΐσει τις κατσίκες της κάνει 4 χιλιόμετρα δρόμο κόβοντας τσαλιά τα οποία τα κουβαλάει στην πλάτη της στην επιστροφή προς το σπίτι. Η γιαγιά Γκιουλού ακόμη και με αυτό το κρύο δεν σταματά.

Κατά καιρούς εμφανίζονται προφίλ ανθρώπων που αγωνίζονται υπό δύσκολες συνθήκες να επιβιώσουν. Τελευταίο παράδειγμα αγώνα επιβίωσης αποτελεί η γιαγιά Γκιουλού που προσπαθεί να επιβιώσει με την σύνταξη του θανόντα συζύγου της. Ζει μόνη της στο χωριό Ατικχισάρ του Τσανάκκαλε και εκτρέφει 4 κατσίκες. Καθώς όμως το χειμώνα οι καιρικές συνθήκες δεν της επιτρέπουν να τις βγάλει στα βοσκοτόπια, πηγαίνει η ίδια στο δάσος, κόβει τσαλιά και τα πάει στις κατσίκες. Η γιαγιά Γκιουλού για αυτή τη δουλειά κάνει κάθε μέρα 4 χιλιόμετρα. Κόβει με το τσεκούρι της τσαλιά που τρώνε οι κατσίκες, τα φορτώνει στην πλάτη της και γυρνά στο σπίτι.

Σχόλιο : Στο βίντεο μεταξύ άλλων λέει ότι μένει σε ένα παράπηγμα και ότι ¨τα παιδιά μου έφυγαν και κανένας δεν κοιτά την γιαγιά…¨. Δηλώνει πως κρυώνει πολύ αλλά είναι υποχρεωμένη να το κάνει διότι οι κατσίκες θέλουν να φάνε και δεν έχει λεφτά να αγοράσει τροφές.


Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone