ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΥΡΙΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

¨Σχέδιο της Τουρκίας να χτυπήσει την Συρία¨

Σύριος μέλος της αντιπολίτευσης δήλωσε στην εφημερίδα Times πως σε περίπτωση που μεγαλώσουν οι συγκρούσεις η Τουρκία μπορεί να χτυπήσεις τις αεροπορικές βάσεις και το οπλοστάσιο της Συρίας.

Μέλος της αντιπολίτευσης που με βάση το δημοσίευμα της εφημερίδας δεν ήθελε να αναφέρει το όνομα του, ανέφερε πως η Τουρκία έχει ήδη σχέδια για αυτό.

Στο δημοσίευμα εν περιλήψει αναφέρονται τα εξής :

¨Η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ δέχτηκαν να βοηθήσουν την αντιπολίτευση της Συρίας να αγοράσουν όπλα. Αναφέρεται πως κάποιοι της αντιπολίτευσης συναντήθηκαν στο Κάιρο μετά την σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου με αξιωματούχους της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ από τους οποίους απέσπασαν υποσχέσεις για βοήθεια. Οι της αντιπολίτευσης μπορούν και αγοράζουν ελαφρά όπλα στην μαύρη αγορά του Λιβάνου από τα χρήματα που στέλνουν οι Σύριοι του εξωτερικού.

Η αντιπολίτευση επιθυμεί τώρα να κηρυχθεί απαγόρευση πτήσεων και στην Συρία όπως έγινε στην Λιβύη, και να δημιουργηθεί στα σύνορα με την Ιορδανία και την Τουρκία μια ουδέτερη ζώνη. Μέλος της αντιπολίτευσης που δεν λέει το όνομα του λέει πως η Τουρκία κάνει σχέδια για μια ουδέτερη περιοχή στην οποία θα επιτρέπεται η εισαγωγή των όπλων, ώστε να δυναμώσει η αντίσταση. Με βάση αυτά που περιγράφει ο ίδιος τα σχέδια της Τουρκίας περιλαμβάνουν ακόμη και τον βομβαρδισμό των αεροπορικών βάσεων και του οπλοστασίου της Συρίας για να προστατευτούν οι άμαχοι¨,

¨Ελεύθεροι σκοπευτές από το Ιράν¨

Πάλι στους Times άλλο άρθρο για την Συρία, αναφέρει πως το καθεστώς Άσαντ έχει φέρει ελεύθερους σκοπευτές από Ιράν και από την Χεζμπολλάχ για να τους χρησιμοποιήσει ενάντια στους διαδηλωτές.

…………………

 Εφ. Χουριέτ 26-1-2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone