ΜΕΤΑ ΑΠΟ 19 ΜΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ…ΠΑΡΝΤΟΝ

Τον έχωσαν μέσα 19 μήνες, και μετά είπαν ¨παρντόν¨

Το κράτος πάλι είπε ¨παρντόν¨. Αθώος άνθρωπος έκατσε 19 μήνες στην φυλακή λόγω ομοιότητας στο όνομα και στα χαρακτηριστικά. Εντέλει έγινε αντιληπτό πως ήταν αθώος. Η οικογένεια του για να το αποδείξει όμως αυτό έδωσε τα πάντα . Τώρα είναι μέσα στα χρέη.

Τα όνειρα της μάνας, ο κόπος πολλών χρόνων του πατέρα και το μέλλον ενός νέου… Όλα ήρθαν τα πάνω κάτω σε μια στιγμή. Η ομοιότητα στο όνομα και στα χαρακτηριστικά είχε ως θύμα την οικογένεια Νταλκιράν.

Ο Ραμαζάν Νταλκιράν που ζει στο Ουσάκ, το 2009 πήγε κοντά στον θείο του στο Αφιονκαραχισάρ. Ενώ ήταν εκεί θεωρήθηκε πως ενεπλάκη σε καβγά με μαχαίρια. Η συνέχεια με τα δικά του λόγια έχει ως εξής : Καθώς περνούσα από την αγορά με συνέλαβαν, έψαχναν άτομο με μαύρο παλτό και μπλε παντελόνι. Καθώς και το όνομα μου ήταν Ραμαζάν το δικαστήριο με προφυλάκισε.¨

Παρά το ότι ήταν αθώος, συνελήφθη λόγω ομοιότητας στο όνομα και στα χαρακτηριστικά. Ισχυρίζεται μάλιστα πως δεν τον προσήγαγαν στον εισαγγελέα. Όσο και αν έλεγε ¨είμαι αθώος¨ δικάστηκε όντας κρατούμενος. Η οικογένεια του αγωνίστηκε για 19 μήνες να αποδείξει την αθωότητα του παιδιού τους.

Ο πατέρας του μιλώντας κάνει λόγο για ¨ Θλίψη, ζόρια, έξοδα…Ότι είχαμε τα ξοδέψαμε, για να τον βγάλουμε πιάσαμε δικηγόρο, πήγαμε-ήρθαμε. Εντέλει βρέθηκε πως είναι αθώος. Στεναχωρηθήκαμε, πήραμε δάνεια και τώρα δεν μπορούμε να τα πληρώσουμε. Μάλιστα οι δύο μα είμαστε άρρωστοι.¨

Ο Ραμαζάν Νταλκιράν αθωώθηκε αλλά η οικογένεια του υπέστη μεγάλη οικονομική ζημία. Ο Νταλκιράν αναφέρει πως ¨Υποστήκαμε μεγάλη ζημιά. Σε αυτό το διάστημα ο μισθός του πατέρα μου υποθηκεύτηκε. Για τα δικαστικά έξοδα και τον δικηγόρο τα χωράφια μας μπήκαν υποθήκη και στον στάβλο δεν έμεινε ζώο¨.

CNNTÜRK 4-1-2012

Σχόλιο : Το βίντεο είναι στα τουρκικά για όποιον ενδιαφέρεται στην διεύθυνση

http://video.cnnturk.com/2012/haber/1/4/19-ay-yatirip-pardon-dediler

 

 

 

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone