ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΜΟΥΦΤΗΔΩΝ

Σημαντικές δηλώσεις του Χατζηοσμάν για το θέμα των μουφτήδων!

 Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Ροδόπης, έσπασε τη σιωπή του: «Σε περίπτωση που το νέο νομοσχέδιο οδηγήσει στην οριστική κατάργηση των δικαστικών αρμοδιοτήτων, εγώ δεν πρόκειται να το αποδεχθώ».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, με δελτίο τύπο που εξέδωσε την Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, απάντησε στις δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Ξάνθης, Σωκράτη Ξυνίδη ότι «Το νέο νομοσχέδιο για τους μουφτήδες, αποτελεί γέφυρα μέχρι την οριστική κατάργηση των δικαστικών αρμοδιοτήτων».

Ο βουλευτής Αχμέτ Χατζηοσμάν δήλωσε: «Δεν είναι δυνατόν να αποδεχθώ μια εκλογή μουφτήδων που θα έχει ως σκοπό να οδηγήσει στην κατάργηση του Ισλαμικού Δικαίου».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Ροδόπης, υπενθύμισε ότι υποστηρίζει ένα είδος εκλογής που θα είναι αποδεκτό από τη μειονότητα και υπό την προϋπόθεση αυτό να συνάδει με τη συνέχιση του ισχύοντος Ισλαμικού Δικαίου. Η ανακοίνωση Τύπου του Αχμέτ Χατζηοσμάν, έχει ως εξής:

Προς ενημέρωση της κοινής γνώμης,

Θα ήθελα, με την ιδιότητα του βουλευτού, να καταθέσω εκ νέου την προσωπική μου άποψη, σχετικά με το θέμα των μουφτήδων που απασχολεί την κοινή γνώμη, τον τελευταίο καιρό:

1. Δεν είναι δυνατόν να αποδεχθώ μια εκλογή μουφτήδων που θα έχει ως σκοπό να οδηγήσει στην κατάργηση του Ισλαμικού Δικαίου.

2. Υποστηρίζω ένα είδος εκλογής που θα είναι αποδεκτό από τη μειονότητα και υπό την προϋπόθεση αυτό να συνάδει με τη συνέχιση του ισχύοντος Ισλαμικού Δικαίου.

Βουλευτής Ροδόπης

Αχμέτ Χατζηοσμάν

Περιοδικό Αζινλίκτσα  30-1-2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone