ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΜΙΤ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ !

Η ΜΙΤ θα μαθαίνει με παιχνίδια στα παιδιά τις πληροφορίες

 Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΜΙΤ) μετά το άνοιγμα των πυλών της σε δημοσιογράφους μετά από 12 χρόνια συνεχίζει τις καινοτόμες δράσεις της. Στην ανανεωμένη ιστοσελίδα της πρόσθεσε περιεχόμενο που διασφαλίζει την προσέγγιση των παιδιων σχετικά με τις δραστηριότητες πληροφοριών.

Στην ιστοσελίδα υπάρχει ειδικό μέορς όπου η ΜΙΤ παρουσιάζεται στα παιδιά, γίνεται ενημέρωση σχετικά με τις πληροφορίες, ενώ υπάρχει η δυνατότητα και να παίξουν τα παιδιά σχετικά παιχνίδια.Η ΜΙΤ στην παρουσίαση των παιχνιδιών διδάσκει στα παιδιά πως πληροφορία δεν είναι μόνο αυτό που φαίνεται αλλά και η κατάσταση που αποκαλύπτεται μετά από έρευνα και η γνώση των γεγονότων.

Στο δεύτερο παιχνίδι αυτό που τραβά την προσοχή είναι ότι ο Αχμέτ που πέφτει στο νησί για να μπορέσει να επιβιώσει και να σωθεί εκεί, βοηθιέται από τις απαντήσεις που δίνει σε συγκεκριμένες ερωτήσεις και εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος.

……………………..

ΜΙΤ : ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ

Η ΜΙΤ στην ιστοσελίδα της που απευθύνεται σε παιδιά δίνονται πληροφορίες για τους όρους κράτος και πληροφορίες. Παρουσιάζεται μια γυναίκα η οποία λέει ¨Αγαπημένα παιδιά καλωσορίσατε στην παιδική ιστοσελίδα της Εθνικής Υπηρεσίας πληροφοριών¨, η οποία δίνει βασικές πληροφορίες για την λειτουργία της ΜΙΤ. Στην παρουσίαση αναφέρεται πως χάριν της διευκόλυνσης των υπηρεσιών που προσφέρει το κράτος στον πολίτη, είναι ανάγκη να προφυλαχτούνε από κινδύνους που προέρχονται από το εσωτερικό και το εξωτερικό, ενώ σχετικά με τον ορισμό της πληροφορίας αναφέρονται τα εξής : Αγαπημένα παιδιά τα κράτη για να προφυλάξουν τον εαυτό τους συνεχώς μαζεύουν πληροφορίες για το τι γίνεται στην χώρα τους και στις άλλες χώρες. Πληροφορία δεν είναι μόνο αυτό που φαίνεται αλλά και η κατάσταση που αποκαλύπτεται μετά από έρευνα και η γνώση των γεγονότων. Τα κράτη παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπίσουν θέματα, απειλές και κινδύνους του μέλλοντος. Με αυτό τον τρόπο όλοι οι πολίτες ζούνε μέσα σε μια ασφαλή και γαλήνια χώρα. Η ΜΙΤ εργάζεται για να μπορείτε να ζείτε μέσα σε ασφάλεια…..¨

……………..

Εφ. Γενί Σαφάκ 8-1-2012

Σχόλιο : Το επόμενο βήμα άραγε ποιο θα είναι ; Ερωτηματολόγιο για τα βιβλία που διαβάζει ο πατέρας των παιδιών ; Μήπως για την εφημερίδα που αγοράζει ; Αν αυτό δεν είναι ένδειξη αστυνομικού κράτους τότε τι είναι ; Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα για παιδιά είναι στην διεύθυνση

http://www.mit.gov.tr/cocuk.html

 

Πάντως παιχνίδια δεν μπόρεσα να παίξω. Δεν με βάζει, θα διαμαρτυρηθώ !