ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕ ΞΕΝΑΓΟ ΤΟΝ ΠΡΟΞΕΝΟ

Στις 20 Ιανουαρίου 2012 οργανώθηκε ταξίδι επιτροπής με επικεφαλής τον πρόξενο της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς στην Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Οικονομική Περιοχή (ASB) του Τσόρλου

Η επιτροπή αποτελούνταν από 28 άτομα και περιλάμβανε τον βουλευτή ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν, την πρόεδρο του Θρακικού Οικονομικού Φόρουμ που έχει έδρα την Αλεξανδρούπολη Κατερίνα Καραγιάννη, προέδρους και μέλη του Δ. Σ. από τα Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας καθώς και εκπροσώπους επιχειρηματιών.

Μετά το γεύμα που παρατέθηκε προς τιμήν της επιτροπής από την διοίκηση του ASB, ο διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Εταιρικών σχέσεων Τζουνέιτ Τσαλίκ έκανε μια παρουσίαση της ελεύθερων περιοχών και της ASB. Μετά το στάδιο των ερωτήσεων και απαντήσεων οργανώθηκε ομαδική περιήγηση και επίσκεψη σε δύο βιομηχανίες.

Επηρεασμένοι θετικά από αυτήν την επίσκεψη η πρόεδρος του Θρακικού Οικονομικού Φόρουμ Κατερίνα Καραγιάννη, οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων και οι επιχειρηματίες μαζί τους, ανέφεραν πως πρέπει το συντομότερο δυνατό να ξαναγίνει αυτή η επίσκεψη και μάλιστα πιο ολοκληρωμένη.

Ο πρόξενος Μουσταφά Σάρνιτς οι αμοιβαίες επισκέψεις χωρών με καλές σχέσεις όπως Τουρκία Βουλγαρία και Ελλάδα σε αυτήν την ανοιχτή στην Ευρώπη περιοχή, θα παίξουν εποικοδομητικό ρόλο στο να έρθουν περισσότερες επιτυχίες.

Ο πρόξενος Μουσταφά Σάρνιτς δήλωσε : Βλέπω ως πολύ θετική εξέλιξη το γεγονός ότι επισκεπτόμαστε την Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Οικονομική Περιοχή του Τσόρλου μαζί με προέδρους επιμελητηρίων και βιομήχανους από την περιοχή ευθύνης μου την Αν. Μακεδονία και Θράκη, και μαζί με την πρόεδρο του Θρακικού Οικονομικού Φόρουμ Κατερίνα Καραγιάννη η οποία επί μακρόν καταβάλει προσπάθειες προς την θετική κατεύθυνση για την οικονομική ανάπτυξη της Θράκης. Ελπίζω πως αυτού του είδους οι επισκέψεις θα συμβάλουν θετικά στις χώρες. Ελπίζω πως η Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Οικονομική Περιοχή του Τσόρλου που αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές πηγές εσόδων για την Τουρκία θα αποτελέσει παράδειγμα και για τις γειτονικές χώρες¨.

Είναι σε περιοχή μόνο μιας ώρας απόσταση από την μεγαλύτερη βιομηχανική και εμπορική πόλη της Τουρκίας την Κωνσταντινούπολη, και πάνω στα κύρια δίκτυα μεταφορών.

 Εφ. Μπιρλίκ  26-1-2012