ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ….

Τα βίντεο των Heron δεν πήγαν στον εισαγγελέα

17 μέρες πέρασαν από τότε που 34 χωρικοί σκοτώθηκαν στο Ουλούντερε μετά από βομβαρδισμό που δέχτηκαν από τις Τ.Ε.Δ. αλλά οι 4 ώρες βίντεο που υπάρχουν και είχαν ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό ακόμη δεν έφτασαν στους εισαγγελείς.

 Ακριβώς 17 μέρες πέρασαν από την σφαγή των 34 χωρικών στο Ουλούντερέ. Το βίντεο 4 ωρών από τα Heron για το οποίο είχε κάνει νύξη ο πρωθυπουργός Ερντογάν και θα βοηθούσε στην διαλεύκανση του περιστατικού, ακόμα είναι εξαφανισμένο. Ο εισαγγελέας ειδικής δικαιοδοσίας Αχμέτ Καρατζά μιλώντας στην εφημερίδα Ταράφ δήλωσε πως ¨Ούτε σε εμάς, ούτε στην εισαγγελία του Ουλούντερέ έχουν φτάσει αυτές οι εικόνες¨.

.Μετά από την σφαγή στο Ουλούντερέ αναμφίβολα το θέμα που συζητήθηκε περισσότερο είναι το θέμα των Heron. Χωρικοί που μίλησαν στην εφημερίδα Ταράφ μετά την σφαγή είπαν πως την ώρα που έφευγαν από το χωριό για να φέρουν τα λαθραία είδαν τα Heron. Ο πρωθυπουργός Ερντογάν μετά το περιστατικό είχε δηλώσει πως ¨¨Έχουμε στα χέρια μας βίντεο 4 ωρών¨. Η δήλωση αυτή και οι καταθέσεις των χωρικών κατέστησαν το βίντεο που τράβηξαν τα Heron ένα σημείο κλειδί για την υπόθεση. Με βάση αυτά που περιγράφουν οι χωρικοί, τα Heron κατέγραφαν αυτούς που ¨πήγαιναν για λαθρεμπόριο¨ από τη στιγμή που βγήκαν από το χωριό.

Με εμφανή την σημασία αυτού του βίντεο η εισαγγελία του Ντιγιαρμπακίρ και του Ουλούντερέ, ζήτησαν αυτό το βίντεο από το Γενικό Επιτελείο.

………….

Μιλώντας σχετικά με το θέμα ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου του Σιρνάκ Νουσιρεβάν Ελτσί δήλωσε τα εξής : Με την τεχνολογία των ημερών μας για να σταλεί το βίντεο που τράβηξαν τα Heron χρειάζεται ελάχιστο χρόνο. Περίπου 8 ώρες, και ακόμα και αν το στείλουν με ειδικό απεσταλμένο τότε θα χρειαστεί 1 μέρα.

………………..

Εφ. Ταράφ 15-1-2012

 Σχόλιο : Έτσι είναι, αν έχεις λερωμένη τη φωλιά σου κρύβεις τα βίντεο της σφαγής….