ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Νέα φωλιά του Χαλίτ Μεσάλ η Τουρκία ;

Μετά από την είδηση πως ο ηγέτης της Χαμάς Χαλίτ Μεσάλ αποχώρησε από την Συρία, ανώτατος αξιωματούχος της οργάνωσης ανακοίνωσε πως σε μερικές εβδομάδες θα είναι έτοιμα τα γραφεία της οργάνωσης στην Τουρκία.

Μετά την είδηση πως ο ηγέτης της Χαμάς -που ελέγχει την Γάζα- Χαλίτ Μεσάλ εκκένωσε τα γραφεία του στην Συρία, τα βλέμματα στράφηκαν στην Τουρκία. Ανώτατος αξιωματούχος της οργάνωσης μιλώντας στην εφημερίδα Ελ Σαρκ του Κατάρ, ισχυρίστηκε πως η Άγκυρα αποδέχτηκε να ανοίξει η Χαμάς επίσημα γραφεία στην Τουρκία. Τώρα συζητείται αν σε περίπτωση που ανοίξουν τα γραφεία στην Τουρκία, θα εγκατασταθεί και στην Τουρκία ο Μεσάλ. Ως πιθανές διευθύνσεις διαμονής ακούγονται επίσης η Αίγυπτος και το Κατάρ.

………………………..

Στις αρχές του μήνα συμφώνησαν

Ένα στοιχείο σχετικά με τα νέα γραφεία της Χαμάς ήρθε πάλι από έναν αξιωματούχο της Χαμάς. Μιλώντας στην εφημερίδα Ελ Σαρκ του Κατάρ δήλωσε πως μέσα στις επόμενες δύο τρεις εβδομάδες η Χαμάς θα ανοίξει γραφείο στην Τουρκία. Το άτομο αυτό ανέφερε πως η απόφαση αυτή λήφθηκε κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Γάζας Χανίγιε στις; Αρχές του μήνα στην Τουρκία. Δεν οριστικοποιήθηκε όμως ακόμη ο χαρακτήρας αυτού του γραφείου και το ποιους θα φιλοξενεί.

………………………….

Εφ. Μιλλιέτ   29-1-2012