Ο ΦΕΤΙΧΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

Ο φετιχισμός της μάνας πατρίδας

Υπάρχει άραγε στον κόσμο άλλη χώρα που στις επίσημες υπηρεσίες της να έχει αναρτημένη σημαία τρίτης χώρας, εκτός από την Κύπρο ; Όχι…

Υπάρχει άλλη χώρα εκτός από την Κύπρο που να έχει μία ή δύο ¨μητέρες πατρίδες¨ οι οποίες την ελέγχουν κιόλας ; Όχι…

Υπάρχει άλλη χώρα εκτός από την Κύπρο που να μην έχει εθνικό ύμνο και η οποία σε όλες τις επίσημες τελετές χρησιμοποιεί τον ύμνο άλλων χωρών ; Όχι…

Σε αυτό το θέμα τα παραδείγματα μπορούν να είναι πολλά. Αυτά είναι τα πρώτα που έρχονται στο μυαλό…

…………………

Η ένταση του φετιχισμού προς την μάνα πατρίδα δεν είναι ίδια σε Τουρκοκύπριους και Ελληνοκύπριους. Και στις δύο κοινότητες υπάρχει αυτός ο φετιχισμός αλλά στους Τουρκοκύπριους είναι πολύ πιο έντονος.

Για παράδειγμα σε όλα τα γραπτά και του κράτους και της κυβέρνησης η λέξη Τουρκία ποτέ δεν χρησιμοποιείται μόνη της. Θα προηγείται οπωσδήποτε η λέξη ¨μητέρα-πατρίδα¨.

Κρατικοί και κυβερνητικοί αξιωματούχοι στις δηλώσεις τους στις τηλεοράσεις ποτέ μα ποτέ δεν κάνουν λόγο για Τουρκία. Πάντα αναφέρουν ¨μητέρα πατρίδα Τουρκία¨ !

Ποιος ξέρει μπορεί να φοβούνται ότι αν πούνε μόνο Τουρκία μπορεί να τους πάρουν για προδότες και εχθρούς της Τουρκίας και του στρατού !..

Προσέξτε όσο θέλετε…

Από κανενός το στόμα δεν θα ακούσετε να ξεφύγει ποτέ η λέξη Τουρκία μόνη της.

Σίγουρος δεν είμαι αλλά εξ όσων ξέρω στην κοινότητα των Ελληνοκυπρίων δεν υπάρχει αυτός ο φετιχισμός για την μητέρα πατρίδα.

………………

 Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Αφρίκα 9-1-2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone