ΣYNEXIZEI KANONIKA ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ F-35

Δεν υπήρξε αλλαγή στην απόφαση για την αγορά των 116 F-35

 Η κυβέρνηση πάτησε το κουμπί για την αγορά των F-35 για τα οποία είχε δημιουργηθεί συζήτηση μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ πως δεν θα δώσουν τους κωδικούς του λογισμικού τους.

Ανακοινώθηκε πως στην συνεδρίαση δόθηκε η εξουσιοδότηση για την παραγγελία 2 F-35 και ότι συνολικά θα αγοραστούνε 116 τεμάχια. Η ανακοινωθείσα δαπάνη είναι ακριβώς 16 δις δολάρια.

Η κυβέρνηση έδειξε πως δεν άλλαξε γνώμη σχετικά με το σχέδιο για τα F-35, που πραγματοποιείται υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και της Αγγλίας και με την συμμετοχή Ιταλίας, Καναδά, Ολλανδίας, Νορβηγίας Δανίας και Τουρκίας. Ενώ υπήρχαν φήμες πως το ΑΚΠ θα ανέστελλε την συμμετοχή στο πρόγραμμα λόγω της απόφασης των ΗΠΑ να μην χορηγήσουν τους κωδικούς του λογισμικού, τελικά στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής Αμυντικής Βιομηχανίας και υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Ερντογάν, λήφθηκε απόφαση για συνέχιση στο σχέδιο.

Δίνεται παραγγελία για τα δύο πρώτα F-16

Με βάση την είδηση που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Ζαμάν, στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής Αμυντικής Βιομηχανίας και υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Ερντογάν, αποφασίστηκε η έγκριση για την αγορά των μαχητικών αεροπλάνων F-35 ύψους 16 δις $.

…………………

Εφ. Μπιργκιούν 7-1-2011  

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone