¨ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΝΕ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΝΤΡΩΝ¨

¨Μη γίνεστε σαν τις γυναίκες στα σίριαλ, παραδοθείτε¨

 Η Σεμά Μαρασλί δήλωσε : Είδαμε πόσο τυραννικές είναι οι γυναίκες στα σίριαλ. Τα κορίτσια που κοιτάνε την δουλειά τους και δεν έχουν ανάγκη τον σύζυγο τους, οι γάμοι τους δεν προχωράνε. Πρέπει να αποδέχονται την ανωτερότητα του άντρα.

 Ο δήμος του Κιουτσούκτσεκμετζέ φιλοξένησε τις μέρες που οπέρασαν μια εκδήλωση που θα συζητηθεί.Οργάνωσε εκδήλωση απευθυνόμενη σε γυναίκες σχετικά με τον γάμο και τις σχέσεις αντρών γυναικών με ομιλήτρια την συγγραφέα Σεμά Μαρασλί, η οποία κάλεσε τις γυναίκες να παραδοθούνε στους άντρες. Με βάση την είδηση του Γκιουρκάν Ακγκιουνές της εφημερίδας Μιλλιέτ η Μαρασλί υποστήριξε πως οι γυναίκες δεν πρέπει να έχουν εξουσία.

…………….

Η Σεμά Μαρασλί την περασμένη Παρασκευή μιλώντας στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού ¨Ο Παράδεισος¨ σε ομιλία της με θέμα ¨Χρειάζεται κόπος για έναν ευτυχισμένο γάμο¨, ανάμεσα σε άλλα ανέφερε και τα εξής :

¨Οι γυναίκες δεν πρέπει να γίνονται άντρες¨

¨Είναι ανάγκη να δοθεί προσοχή στα παιχνίδια των ΜΜΕ σχετικά με τον γάμο. Οι γυναίκες αν έχουν ένα συναισθηματικό κενό και βλέπουν πολλά σίριαλ, επηρεάζονται από τους έρωτες στα σίριαλ και από την ανωτερότητα των γυναικών. Οι γυναίκες στα σίριαλ είναι περισσότερο άντρες, τυραννικές, έξυπνες και φιλάρεσκες. Αυτά τα θεάματα αποπροσανατολίζουν τις γυναίκες. Σε αυτό το σημείο αρχίζει η γυναίκα να γίνεται άντρας. Η γυναίκα δεν πρέπει ποτέ να χάνει τον τρόπο της. Ο προφήτης είχε καταραστεί τις γυναίκες που γίνονται άντρες και τους άντρες που γίνονται γυναίκες. Αυτά είναι αντίθετα με την τάξη που ίδρυσε ο Αλλάχ¨.

¨Οι γυναίκες είναι ενδοτικές¨

¨Άντρες και γυναίκες από την γέννα ακόμη δημιουργήθηκαν διαφορετικά. Ο Αλλάχ δημιούργησε τις γυναίκες συμπονετικές και ενδοτικές. Ενώ τους άντρες τους έκανε ισχυρούς, φιλόδοξους. Η οπτική του άντρα στην ζωή είναι σκληρή. Της γυναίκας συναισθηματική. Άλλωστε το κανονικό είναι οι άντρες να μην είναι σαν τις γυναίκες.¨

 ¨Υπάρχει η ανωτερότητα του άντρα¨

Η Μαρασλί υποστήριξε πως η μεγαλύτερη βλάβη στην οικογένεια είναι το να γίνεται η γυναίκα σαν άντρας, και αναφέροντας πως οι γάμοι της νέας γενιάς είναι δύσκολοι είπε τα εξής :

Οι γυναίκες ακόμα και τα κορίτσια που σπουδάζουν κατευθύνονται στο να έχουν δικό τους επάγγελμα και να μην έχουν ανάγκη τον σύζυγο. Τα κορίτσια που ανατρέφονται έτσι κάνουν γάμους που ¨δεν περπατάνε¨. Οι γάμοι είναι ανάγκη να κατευθύνονται περισσότερο με την πίστη και όχι με την ψυχολογία. Σε αυτό το σημείο οι γυναίκες πρέπει να αποδεχτούνε την ανωτερότητα των αντρών. Το Κοράνιο αναφέρει πως αρχηγός της οικογένειας είναι ο άντρας. Η γυναίκα δεν έχει εξουσία¨.

Η Μαρασλί που έχει τελειώσει θρησκευτικό λύκειο δίδαξε στα μαθήματα Κορανίου της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων. Έχει κάνει δεύτερο γάμο και έχει γράψει 11 βιβλία, τα περισσότερα των οποίων παραμύθια.

Εφ. Ραντικάλ 10-1-2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone