Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΓΕΡΟΥΣΙΑ

Η κρίσιμη αρμενική τροπολογία έρχεται στην Γερουσία στις 23 Ιανουαρίου

Η τροπολογία που ψηφίστηκε από την γαλλική βουλή και ποινικοποιεί την αρνηση των σχετικών με το 1915 αρμενικών ισχυρισμών, στις 23 Ιανουαρίου ερχεται στην Γερουσία.

ΠΑΡΙΣΙ – Μιλώντας στον γαλλικό τύπο ο υπουργός και υπεύθυνος για τις σχέσεις με το κοινοβούλιο Πατρίκ Ολιέρ δήλωσε πως ¨Σε αυτό το θέμα πιστέυω πως υπάρχει μια γενική προσέγγιση¨. Ο Γάλλος υπουργός είπε πως η πρόταση που θα έρθει από την βουλή θα τεθεί πρώτα στο προεδρικό συμβούλιο της Γερουσίας. Εκεί το προεδρικό συμβούλιο θα αποφασίσει εάν η πρόταση νόμου που ψηφίστηκε στην βουλή θα έρθει προε συζήτηση ή όχι.

Σε περίπτωση που αποφασίσει πως θα συζητηθεί, θα ορίσει έναν ο οποίος θα παρουσιάσει την πρόταση νόμου στην νομική επιτροπή.

Μετά από την νομική επιτροπή, η πρόταση νόμου θα ε΄ρθει για ψηφοφορία στην γερουσία ανάμεσα στις ημερομηνίες 22 και 26 Ιανουαρίου

Από την άλλη μεριά οι σοσιαλιστές που έχουν την πλειοψηφία στην Γερουσία έχουν διαιρεθεί σχετικά με το αν πρέπει να στηρίξουν μια πρόταση νόμου που ετοιμάστηκε από μια βουλευτίνα της κυβερνητικής πλειοψηφίας..

…………………………

Εφ. Ραντικάλ 9-1-2012