ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Το BDP μεταφέρει την σφαγή στο ΔΠΔ

Το κόμμα BDP που προσέφυγε στην Επιτροπή ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με την σφαγή στο Ουλούντερέ, σήμερα ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει και στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο .

Μιλώντας χτες στην κοινοβουλευτική ομάδα, ο πρόεδρος του κόμματος Σελαχαττίν Ντεμιρτάς είπε : Κύριε πρωθυπουργέ πριν από τον βομβαρδισμό στο Ουλούντερέ σας πήραν τηλέφωνο στρατιωτικοί κι σας είπαν πως ¨υπάρχει μια ομάδα 50 ατόμων και μεταξύ αυτών είναι και πολίτες¨, και εσείς είπατε ¨χτυπήστε¨, έτσι δεν είναι ; Άραγε επί 26 μέρες αυτό ερευνάτε ή μήπως προσπαθείτε να κουκουλώσετε την εντολή που ο ίδιος δώσατε ;¨.

Ο Ντεμιρτάς ανέφερε πως το σχετικό με το γεγονός τετράωρο βίντεο δεν δόθηκε ούτε καν στον εισαγγελέα, πως δεν έχει καταθέσει κανένα ακόμη άτομο, και πρόσθεσε πως αυτή η δίκη δεν θα κλείσει μέχρι οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν μπροστά στο δικαστήριο. Ο Ντεμιρτάς υπενθύμισε πως έχουν κάνει προσφυγή στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών και ότι σήμερα θα προσφύγουν και στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο .

……………………..

Εφ. Ταράφ 25-1-2012