ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΜΕ ΑΝΑΚΡΟΥΣΗ…

Η συνέλευση σφραγίστηκε από την αλλαγή του καταστατικού

Πραγματοποιήθηκε η συνέλευση του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης. Στην συνέλευση μετείχαν οι εκλεγμένοι μουφτήδες Ιμπραήμ Σερίφ και Αχμέτ Μέτε, ο βουλευτής Αχμέτ Χατζηοσμάν, η επικεφαλής του συνδυασμού ¨Πρώτο βήμα για την Ισότητα¨ στον δήμο Κομοτηνής Σιμπέλ Μουσταφάογλου, ο δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ, ο επικεφαλής της παράταξης ¨Κοινωνικό Κίνημα¨ του δήμου Αριανών Σααντετίν Σακίρ Χουσείν, ο πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ Τζεμίλ Καμπζά, ο πρόεδρος του κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, οι πρώην βουλευτές Ιλχάν Αχμέτ και Μουσταφά Μουσταφά, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής Κοράι Χασάν και πολλά μέλη.

Η συνέλευση την προεδρία της οποίας είχε ο Αχμέτ Καρά, σφραγίστηκε με την αλλαγή στο καταστατικό που είχε ετοιμάσει η νομική επιτροπή. Μετά από τις αντιρρήσεις που εξέφρασαν σχετικά με αυτό το θέμα οι Τζεμίλ Καμπζά και Ιλχάν Αχμέτ, αποφασίστηκε με πλειοψηφία οι αλλαγές να συζητηθούν σε καταστατική συνέλευση που θα συγκληθεί. Επίσης το ενδιαφέρον συγκέντρωσε αυτό που ανέφερε ο πρώην πρόεδρος Ετσεβίτ Εμίν πως με τα χρήματα από τις φιλανθρωπικές αγορές αγοράστηκε ασθενοφόρο για το νοσοκομείο Κομοτηνής. Τονίστηκε πως το ασθενοφόρο έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου και θα παραδοθεί επίσημα το επόμενο διάστημα.

Μετά την κριτική που ασκήθηκε το Δ.Σ. εγκρίθηκε ομόφωνα.

Στο τέλος της συνέλευσης έγινε και η επιλογή των υποψηφίων. Οι υποψήφιοι πήραν τις κάτωθι ψήφους

 

Ψηφίσαντες 283

Διοικητικό Συμβούλιο

1- Αϊφέρ Μουσταφάογλου 186

2- Ερκάν Ρουσέν 194

3- Χαλίτ Μεχμέτ 164

4- Χουσέιν Χαφίζ Αχμέτ 170

5- Οσμάν Ισμαήλ 192

6- Σαλίχ Κουράκ 168

7- Γιουξέλ Αχμέτογλου 172

8- Ερτζάν Τζαφέρογλου 68

 

Ελεγκτικό Συμβούλιο :

1- Ρεσίτ Σαλίμ – 72

2- Αϊντίν Αχμέτ -151

3- Ελίφ Τζαμπάζ-166

4- Ερτζάν Τουμπάν-127

Με βάση το καταστατικό τα 7 πρώτα άτομα με τις περισσότερες ψήφους εισέρχονται στο Δ.Σ. Στο Ελεγκτικό Συμβούλιο μετέχουν τα τρία άτομα που πήραν τις περισσότερες ψήφους. Κατά τις επόμενες μέρες θα γίνει κατανομή καθηκόντων στο Δ.Σ. και στο Ε.Σ. Σύμφωνα με τα ειωθότα πρόεδρος γίνεται αυτός που πήρε τις περισσότερες ψήφους. Καθώς όμως αυτό δεν είναι κανονισμός, ο πρόεδρος βγαίνει με ψηφοφορία εντός του Δ.Σ.

 Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 22-1-2012

Σχόλιο : Σε μερικές από τις φωτογραφίες του δημοσιεύματος  φαίνονται να είναι όλοι όρθιοι σε θέση προσοχής την ώρα που ανακρούεται ¨κάτι¨.  Για δείτε τις φωτογραφίες κάτω, τι να είναι άραγε ; Πάντως αν κρίνω από το πόσο σφιγμένα είναι τα χέρια του ψευδομουφτή, ε μάλλον δεν είναι ο ελληνικός εθνικός ύμνος…